Bir senenin ardından yeniden Süper Lig’de mücadele eden ÇaykurRizspor, sezonun ilk karşılaşmasında Kasımpaşa’yı konuk etti. Taraftarı karşısında müsabakaya dengeli başlayan Yeşil-Mavililer, zaman zaman rakip kalede gol koklasa da aradığı golü hemen bulamadı. Ancak dakikalar 33’ü gösterdiğinde Vedat Muric-Samu ikilisi çıktı. Vedat’ın pasını golle sonuçlandıran Samu, Süper Lig’de golle başladı.
 
Skor avantajını ele alan Çaykur Rizespor, taraftarının desteğini de arkasına alarak ikinci yarıya başladı. 55’inci dakikada sol taraftan Samu’nun taşıdığı topu iyi takip eden Robin Yalçın skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmanın 75’inci dakikasında konuk ekipten MbayeDiagne kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirince skor 2-1’e geldi.
 
Mücadelenin son 10 dakikasına girerken Özgür Çek sağ kanattan kestiği ortayı karşılayamayan Brabec’in hatasını değerlendiren Tarkan Serbest müsabakaya dengeyi getirdi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise sahneye Abdul Khalili çıktı. Khalili’nin kullandığı servest vuruşu engelleyemeyen Rizespor 2 farklı öne geçtiği müsabakadan 3-2’lik yenilgiyle ayrıldı.
 
STAT:
ÇaykurDidi Stadyumu
 
HAKEMLER: Cüneyt Çakır **, Tarık Ongun **, Alpaslan Dedeş **
 
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan **, JakubBrabec **, Mehmet Uslu **, Orhan Ovacıklı **, Robin Yalçın **, MarwaneSaadane **, Ali Çamdalı **, Musa Çağıran **(Dk.83 Abdullah Durak *), Umar Aminu **(Dk.76 Süleyman Koç **), Samu **, Vedat Muriqi
 
Kasımpaşa: Ramazan Köse ***, Syam Ben Youssef ***, LoretSadiku ***, OlivierVeigneau ***, Veysel Sarı ***, StrahilPopov ***, Trezeguet ***, Abdul Khalili ***, İlhan Depe ***(Dk.65 Tarkan Serbest ***), MbayeDiagne ***, SamuelEduok ***(Dk.58 Özgür Çek ***)
 
GOLLER:  Dk.33 Samu, Dk.55 Robin Yalçın (Çaykur Rizespor), Dk.75 MbayeDiagne, Dk.81 Tarkan Serbest, Dk. 90Abdul Khalili (Kasımpaşa)
 
Sarı Kart: Saadane, Ali Çamdalı (Çaykur Rizespor), Tarkan (Kasımpaşa)
 
Rizespor’un zorlu karşılaşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Spor Bakanı Kasapoğlu’da izledi
 
Dev protokol
 
Süper Lig’de sezonun ilk karşılaşmasına çıkan Rizespor, Kasımpaşa karşılaşmasında devletimizin en önemli isimleri de tribünde yer aldı. Karadeniz’de mini mitingler yapmak için Ordu, Gümüşhane gibi illerin ardından memleketi Rize’ye geçen Cumhurbaşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ÇaykurDidi Stadı’ndaki müsabakayı tribünden izledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra tribünde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank eşlik etti. Zorlu 90 dakikayı izleyenler arasında yer aldı. Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, “Bu akşam geleyim bari de beraber seyredelim. Şimdi yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal.. Bir tarafta Kasımpaşa, bir tarafta Rize” dedi. 
 
Rize Evinde Yıkıldı
 
LefterKüçükonyadis Sezonunun ilk karşılaşmasında Çaykur Rizespor kendi evinde Kasımpaşaspor’ u ağırladı. Bu sezon 10 transfer yaparak sezona giren maçın ilk dakikasıyla rakip Kasımpaşa sahasına yerleşti.
 
Maçın hemen başında Vedat iki pozisyonu cömertçe harcamasa Rizespor adeta maça önde başlayabilirdi. Üst üste ataklar yapan Yeşil Mavililer aradığı golü aradığı golü geçen yılın gol kralı Samudo’ nun ayağından buldu. Bu golün bir özelliği de ÇaykurDidi stadında VAR kararıyla verilen ilk gol olma özelliğiydi.
 
İlk yarı bu golle bitse de Rizespor ikinci yarıya yine hızlı başladı. Geçen sezon stoper eksikliği yüzünden sürekli defans oynamak zorunda kalan Robin Yalçın asıl yeri olan orta sahaya dönünde takımının ikinci golünü kaydetti. Maçın başından beri sahada basmadık yer bırakmayan Robin oynadığı futbolu golle süslemesini de bildi. Ne olduysa bu golden sonra oldu. Bu gol Kasımpaşa’ yi kendine getirdi.
 
Maçın başından beri sahada varlığıyla yokluğu belli olmayan Orhan Ovacıklı, önce penaltı yaptırdı ardından da Kasımpaşa’ nın kontra atağında oyuna yeni giren Tarkan Serbest e topu hediye ederek yeşil mavililer ikinci golü yemesine yol açtı. Son dakikalarda da kazanılan frikiği gole çeviren Khalılı maçın skorunu tayin etti.
 
Son paragrafta Hakem Cüneyt Çakır’dan söz etmek istiyorum. Cüneyt Hoca sözde Rizeli.. Bu maçta verdiği kararlar ve takdir hakları hep Kasımpaşa lehindeydi.
İlyas GÜR

Editör: TE Bilisim