Ligde oynadığı son 5 maçta 2 beraberlik 3 galibiyet elde ederek haftaya 11 puanla 7.sırada merhaba diyen Rizespor, Hatayspor’a konuk oldu. 8. Haftayı bay geçen ardından da milli araya derken 20 gün sonra ilk maçına çıkan Yeşil-Mavililer maça rakibinin baskısıyla başladı. Hatayspor’un ön alanda yaptığı pres karşısında hata yapmayan Atmacalar maçın 12. dakikasında sağ kanattan ceza sahasına gönderilen serbest vuruşta ev sahibi ekipten Diouf kafa müdahalesiyle topu uzaklaştırmak isterken kendi kalesine göndermesiyle öne geçmesini bildi.
 
Golden Hatayspor karşısında takım savunması yaparak baskıyı kırmak için mücadele eden yeşil-Mavililer, defansif olarak ortaya koyduğu özverili görüntü takdir edilse de rakip yarı sahaya çıkamadığı da görüldü. Karşılaşmanın 35. dakikasında da rakibi ceza sahası içerisine sokmayan bir görüntü veren Rizespor, Rayane Aabid’in ceza sahası dışından çok şık bir vuruş karşısında çaresiz kalarak skorun 1-1’e gelmesinin önüne geçemedi. Golden sonra yavaş yavaş kıpırdayan bir görüntü veren Atmacalar soyunma odasına 1-1’lik skorla gitti.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi ekibin hamlelerine cevap vererek daha derli toplu bir futbol oynayan Rizespor, aradığı golü Boldrin’le buldu. Brezilyalı 10 numara maçın 64.dakikasında Baiano'nun düşürülmesi sonrasında kazanılan serbest atışı sağ kanattan, dar bir açıdan kaleye yollayan Boldrin harika bir gol attı ve Rizespor’u 2-1 öne geçirdi. Uzatma dakikalarının son anlarıda maçın en iyi oyuncularından Gökhan kafayla uzaklaştırmak istediği topta boşa çıktı, Hatayspor'da Boupendza topu boş kaleye göndererek skoru 2-2 yapan golü attı. Böylece Yeşil-Mavililer son saniyeye kadar önde olduğu maçtan 1 puanla ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı.
 
STAT: Antakya Atatürk
HAKEMLER: Halis Özkahya **, Mustafa Sönmez **, Hakan Yemişken **
MÖ HATAYSPOR: Munir **, Burak **, Yusuf **, Pablo Santos **, Mesut **, Aabid **, Sackey ** (Dk. 64 Riberio **), Traore ** (Dk. 79 Gökhan **), Selim ** (Dk. 71 Boupendza **), Akintola **, Diouf **
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan **, Moroziuk **, Emir **, Meriah **, Melnjak ** (Dk. 73 İsmail **), Abdullah ** (Dk. 74 Jovancic **), Baiano (Dk. 90 Doğan?) **, Boldrin **, Donsah **, Onur ** (Dk. 74 Samudio **), Skoda ** (Dk 89 Remy?)
GOLLER: Dk. 12 (K.K) Diouf, Dk. 64 Boldrin (Rizespor), Dk. 35 Aabid, Dk. 90+7 Boupendza (Hatayspor)
Sarı Kart: Meriah, Abdullah (Rizespor), Sackey (Hatayspor)
 
Editör: TE Bilisim