Hani kimsenin gözünün yaşına bakmayacaktınız!
 
Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu sezon başında UEFA kriterlerine uygun olarak uygulamaya başlattığı Kulüp Lisansı ve Finansal Fair Play talimatlarında değişikliğe gitti. Önceki akşam gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği daha önce yüzde 30 olarak belirlenen kulüp takım harcama limitleri yüzde 40’a yükseltildi. Talimat değişikliğinin harcama limitlerini aşan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a avantaj sağlayacak olması tepki topladı.
 
Puan Silme Ve Küme Düşürme
 
TFF Başkanı Nihat Özdemir, daha 15 gün önce Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play talimatı konusunda, “Herkes ayağını denk alsın. Finansal durumlarını yoluna koysun. Ocak ayında can yakacak kararlar almak zorunda kalabiliriz. Transfer yasağı, puan silme veya küme düşürme cezaları olalir” şeklinde açıklama yapmıştı. Ancak bu açıklamaların ardından Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play talimatında yapılan değişiklik, ‘Haksız rekabet’ şeklinde yorumlandı.
 
TFF’den Yapılan Açıklama
 
TFF’nin Kulüp Lisansı ve Finansal Fair Play talimatı konusunda yapılan değişiklikle ilgili açıklaması şöyle; “TFF Yönetim Kurulu'nun 09.12.2019 tarihli toplantısında; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatının "Kulüplerin Takım Harcama Limitlerinin Hesaplanması" başlıklı EK-XII'sinin E bölümünde değişiklik yapılarak 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının %30'dan %40'a yükseltilmesine; F bölümünün 2. Paragrafında değişiklik yapılarak üst lige çıkan kulüplerin takım harcama limitlerinin artırılması usulünün belirlenmesine ve G bölümüne 5. madde eklenerek finansal borçlarını sona erdiren ya da yapılandıran kulüpler veya finansal giderlerini azaltan kulüpler için takım harcama limiti artırımı usulünün belirlenmesine karar verildi.”
 
Editör: TE Bilisim