SAVUNMA UYUDU
 
Trabzonspor, 2020-21 sezonuna Beşiktaş maçı ile başladı. Medical Park Stadı’nda oynanan müsabakaya galibiyet parolası ile çıkan Trabzonspor, topla daha fazla oynamasına rağmen pozisyon üretmekte güçlük çekti. Müsabakanın 29.dakikasında Boyd’un golü ile sahasında 1-0 geri düşen Trabzonspor, bu gole karşılık vermeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Bordo-Mavili ekip, soyunma odasına 1-0 geride gitti.
 
FLAVİO KIZARDI
 
Bordo-Mavili ekip, ikinci yarıda beraberlik golü için Beşiktaş kalesine baskı yapmaya çalıştı ancak savunmayı aşamadı. Müsabakanın 64.dakikasında Flavio, ceza sahası içinde Atiba’yı düşürdü, VAR’a giden hakem Ali Şansalan hem penaltı noktasını gösterdi hem de Brezilyalı oyuncuya kırmızı kart verdi. Mensah’ın golü ile Trabzonspor sahasında 2-0 geri düştü. Sahada 10 kişi kalan Bordo-Mavili ekibin çabaları sonuç getirmedi. 74’te Lens’in golü ile skor 3-0 oldu. Abdülkadir Ömür’ün 86.dakikada attığı gol yalnızca skoru değiştirdi. Fırtına, sezona 3-1’lik mağlubiyetle başladı.
 
STAT: Medical Park
 
HAKEMLER: Ali Şansalan*, Mustafa Emre Eyisoy*, Serkan Olguncan*
 
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır*, Serkan Asan*, Hüseyin Türkmen*, Campi*, Kamil Ahmet* (Dk.46 Abdurrahim Dursun*), Abdulkadir Parmak*, Flavio*, Guilherme* (Dk.85 Ahmet Canbaz*), Abdülkadir Ömür*, Nwakaeme*, Ekuban* (Dk.78 Edgar*)
 
BEŞİKTAŞ: Ersin**, Necip**, Vida**, Welinton**, N’Sakala**, Atiba**, Oğuzhan** (Dk.50 Dorukhan*), Mensah** (Dk.81 Ljajic*), Boyd** (Dk.81 Atakan*), Hasic** (Dk.73 Lens*), Larin** (Dk.72 Umut*)

GOLLER: Dk.29 Boyd, Dk.64 (P) Mensah, Dk.74 Lens (Beşiktaş), Dk.86 Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)
 
SARI KARTLAR: N’Sakala, Welinton (Beşiktaş), Kamil Ahmet, Flavio (Trabzonspor)
 
KIRMIZI KART: Dk.63 Flavio (Trabzonspor)
Editör: TE Bilisim