SAKATLIKLAR İÇİN LİVERPOOL ÖRNEĞİ

Yaşanan sakatlıklarla ilgili konuşan Newton, antrenman tarzının değişmesi nedeniyle bu tarz sakatlıkların olabileceğini belirterek “Sakatlıklarla ilgili kimseyi hiçbir çalışanı suçlamamız söz konusu olamaz. Trabzon’da yüksek nem ve hava durumu nedeniyle sahalarda problem olabiliyor. Kontrol eden arkadaşlar çok iyi bir iş çıkardılar. Sezon öncesi kampında bu tarz sakatlıklar yaşanması normaldir. Avrupa’da baktığınızda kasık sakatlıkları yaşayan birçok futbolcu görebilirsiniz. Sezon öncesi futbolculara yükleme yapmak zorundasınız. Liverpool’a bakarsanız Kloop’un antrenman tarzını değiştirmesi nedeniyle birçok sakatlık problemiyle karşılaştı. Antrenman tarzını değiştirdiğinizde bu tarz problemler olabilir. Alıştıkça daha iyi olacak. Sağlık departmanı ile her gün kontak halineyiz. Futbolcularımızın sağlık durumlarıyla yakından ilgileniyoruz” dedi.

GEREKLİ TRANSFERLER YAPILACAK

İngiliz teknik adam transfer konusuna değinerek  “Hangi takım olursanız olun. Dünyanın en büyüklerinden de olsanız büyük oyuncularınızı kaybetmek canınızı sıkar. Başkanımız ve yönetimimiz perde arkasında müthiş bir çalışma yapıyorlar. Transferde eksik bölgelere takviye için çalışmalar devam ediyor. Transfer sezonunun sonuna kadar gerekli transferlerin yapılacağına da inanıyorum. Yönetimimizle bu konuda harika bir çalışma içindeyiz.” İfadelerini kullandı.

SÖRLOTH KALMAK İSTEMEDİ

Sörloth konusuyla ilgili konuşan Newton “Sörloth ile ilgili olarak yönetimle çok netiz. Bizim bir yıl daha devam etme isteğimiz vardı. Ancak kendisiyle çalışma yaptıktan sonra birkaç kez görüştükten sonra burda olmak istemediğini söyledi. Oyuncunun burada kalmak istemediği durumda oyunucunun ayrılması ve yerine başkasının bakılması daha doğru olacak.” şeklinde konuştu

AFOBE GÜÇLÜ VE HIZLI

Yeni transfer Benik Afobe’yi tanıdığını aktaran Newton “Afobe’yi tanıyorum, güçlü hızlı ve bu ligde çok iyi işler yapabilecek bir oyuncu. Bir çok oyuncumuz açısından da  Ömür, Ekuban ve Nwakaeme gibi oyunculara da çok katkı verecek bir oyuncu. “ dedi.

KADRO YETERLİ DEĞİL

Newton kadronun yeterli olup olmadığı konusundaki soruya yanıt vererek “Yalan söyleyecek değilim, kadromuz şuan yeterli değil. Yönetimimiz ve başkanımız gece gündüz inanılmaz bir çalışma gerçekleştiriyorlar kadromuzu güçlendirmek için. Eksik mevkileri şuan söyleyecek değilim herkesin fikri vardır zaten. Gece gündüz durmadan bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Bu sürenin finansal sınırlamalar gibi bir zorluğu da var. “ ifadelerini kullandı.

YENİ TRANSFERLER YOLDA

Yeni transferlerin takıma katılacağını açıklayan İngiliz teknik adam  “Bu takımın ligde yarışın içinde olacabilecek bir takım. Maçta farketmişsinizdir, Beşiktaş gibi bir takıma oynarken topun hakimiyeti bizdeydi. İlk gol de savunmaya çarparak kaleciyi yanıltan bir top oldu. Penaltı çok basitti. Açık olarak söylemek gerekirse bu takımın transfere ihtiyacı var. Tekrar söyleyeyim doğru transferleri yapmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Panikleyerek hata transferi yapmamalıyız. 5 Ekim’e kadar süremiz var. Ligi ilk bir iki haftada kazanamazsınız. Yeni arkadaşlarımız aramıza katılacak. Haftaya sonuna kadar bir arkadaşımız daha gelebilir. Sonrasında 2-3 arkadaşımız daha gelebilir. Sakat arkadaşlarımız dönecek.  Tek ricam panik yapmasın taraftarlarımız. Doğru çalışan bir yönetim ve başkan şekli var. Doğru oyuncuları getirmek istiyoruz. Hata yaparak paramızı boşa harcamak istemiyoruz.” Dedi.

EN İYİ SAVUNMA HÜCUM

Newton oyun tarzının hücum olduğunu belirterek  “Bu sene hücum etmek bizim DNA’mızda olacak. Benim felsefem en iyi savunma hücumdur. Oyuncularımıza bunu aktarmaya çalışıyoruz. Güçlü bir oyun göstermeye çalışacağız. Denizlispor karşısında da kazanmaya çalışacağız.” İfadelerini kullandı.
Taraftara da mesaj gönderen Eddie Newton “Trabzonspor taraftarlarına mesaj vermek istiyoruz. Onlardan özür diliyorum haftalardır iletişimde aksaklık olmuş olabilir. Konuşmaya fırsat bulamamış olabiliriz bu konuyu düzelteceğiz. Şunu bilmelerini isterim, oyuncularımız ve burada çalışan herkes çok iyi bir çalışma örneği gösteriyorlar. Sakatlıklarla ilgili olarak ise, talihsiz bir rastlantı üst üste gelmesi. Sakat arkadaşlarımız kısa sürede aramıza dönecek. Bize sabır gösterilmesini istiyorum. Anlayış ve güveni hissetmeye ihtiyacımız var. “ şeklinde konuştu
Editör: TE Bilisim