42 YIL SONRA

Trabzonspor’un Nijeryalı yıldızı Nwakaeme bu sezona fırtına gibi bir giriş yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ligin ilk dört haftalık periyotunda 4 gol, 1 asistlik performans sergileyen Nwakaeme, Bordo-Mavili ekibin efsane ismi Necmi Perekli'nin rekorunu 42 yıl sonra yakalamayı başardı. Efsane Perekli’den de Nwakaeme’ye övgü yağdı.

5 MAÇTA 6 GOL ATMIŞTIM

Kadırga TV'de yayınlanan programda konuşan Bordo-Mavililerin efsanesi Necmi Perekli, Nwakaeme'nin bu performansı karşısında çok mutlu olduğunu dile getirdi. Perekli, “Benim de 4 maçta 4 golüm vardı ama 5. maçta da attım. 5.maç Beşiktaş maçıydı o maçta 2 gol attım. Yani ilk 5 maçta 6 gol attım. Nwakaeme'nin beni yakalaması için bu hafta oynayacağı maçta 2 gol atması lazım” dedi.

‘YÜK ONUN OMUZLARINDA KALSIN’

Soruya esprili bir dille yanıt veren Trabzonspor'un ilk gol kralı, “42 yıldır artık bunu taşımaktan yoruldum dinlenmem lazım, dua ediyorum 3 gol atıp beni geçsin. Onu taşımaktan yoruldum, geçsin artık beni, ağırlık onun omuzlarında kalsın. Nwakaeme kutlanılacak, tebrik edilecek özel bir oyuncu” ifadelerini kullandı.

‘NWAKAEME BENDEN DAHA İYİ’

Bir taraftarın kendisine, ‘Nwakaeme mi, sen mi?’ diye sorduğunu belirten Necmi Perekli, “Ben de Nwakaeme” dedim. Ben gol atıyordum, adam hem gol atıyor hem asist yapıyor. Benden daha çok özellikleri var, o yüzden o daha iyi. O yetenek olarak çok daha yetenekli ama bu sayıyı da yakalaması lazım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim