NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ):

Trabzonspor yine galibiyete Nwakaeme, Ekuban ve Bakasetas ile ulaşmaya çalıştı. Diğer taraftan savunma ve orta saha özellikle 2. yarıda daha bir organize görünerek, ofans bloğuna yeterli ve gerekli desteği de sağlayabildi. Uğurcan'a gelince son dakikalarda çok net bir iki pozisyonda klasını göstererek her zaman olduğu gibi yine takımının galibiyetinde en önemli rolü oynayan oyuncu oldu. Bu galibiyetten sonra şunu iyice belirtmek isterim ki bordo-mavili oyuncular "artık biz bu işi götürürüz" gibi bir kendine aşırı güven havalarına girmemelidir. İyi performansı 90 dakikaya yaymanın yollarını aramalı.

İSKENDER GÜNEN (SABAH)

İkinci devre ise oyunun Trabzonspor lehine dönmesini sağlayan iki an var... Biri; Bakasetas'ın topu mükemmel alıp sağ ayağıyla Trabzonspor'u öne geçiren golü, diğeri de her geçen gün büyüyen ve takımın başarısında pay sahibi olan kaleci Uğurcan'ın mükemmel kurtardığı top... 1-0'dan sonra Malatyaspor'un baskı kurduğu anlarda ise Trabzonspor daha sakin ve akılcı kalıp, final paslarını daha iyi yapabilse ikinci golü çok daha rahat bulabilme şansı vardı. Nwakaeme ise yine her zamanki gibi sonucu belirleyen isim oldu.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET):

Haftanın son maçını oynamak avantaj görülür. Trabzonspor gibi sonradan yarışmacı olmaya aday takımlar için çok önemlidir bu faktör. Kazanırsanız liderle puan farkı 6’ya inecek. Üstelik sezonun tamamlanmasına daha 18 hafta varken. Tablo motivasyon da olabilir, strese de yol açabilir. Velhasıl, bordo-mavili takım için kağıt üzerinde zor deplasmandı Malatya. Sonuçta cebi dolu döndü kayısı diyarından.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK)

Trabzonspor'un golü Malatya için daha fazla oyuncu ile hücum etme mecburiyeti, bu tarz bir oyun Trabzonspor forvet hattı için fırsat demekti. Fakat yoğun maç trafiği Nwakaeme ve Ekuban'ı çok yormuş olduğu için beklenen çıkışlar yapılamadı. Malatyaspor'un Umut ve özellikle Tetteh ile yaptığı denemeler ise sezonun en önemli detayı savunma tandemi ve Uğurcan'ın ellerinde eridi. Nwakaeme ise hakemden önce maçı bitiren golü uzatmalarda kendine has şekilde attı. Sonuçta Trabzonspor çıkışına devam ederken devre arası transfer döneminin olumlu etkileri hissedilmeye devam edildi.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE):

İkinci yarıda yetenekli bir oyuncu sahne alacaktı! Yoksa bu sahada organizasyon, plan-program yapma şansı pek gözükmüyordu. Nitekim Bakasetas, kendi tarzına uygun bildik gollerinden birine imza koydu! Tam bir Bakasetas golü! Stoperler, Trabzon hücumcuları ile boğuşurken, o kaleyi uzaktan avladı! Ne var ki; bu golden hemen sonra Trabzonspor müthiş bir baskı yemeye başladı. Malatya adeta çullandı! Uğurcan, kalesinde devleşiyordu! Aslında bu da Trabzon'a avantaj olabilirdi.

Özellikle Nwakaeme'ye, Djaniny'ye boş alan, dripling şansı veriyordu. Nitekim son gol de bunun semeresiydi.

ORHAN ULUCA (HÜRRİYET):

İkinci yarıda dengeyi bir duran top ortasında kaleciden seken topu harika bir topuk pasıyla önüne alan Bakasetas’ın güzel şutu bozdu. Maç, gol sonrası tempo kazandı ve Yeni Malatyaspor özellikle Hadebe-Adem ikilisi ile Hüseyin Türkmen’in savunduğu kanatta etkili oldu. 67’de ise neredeyse bir klasik haline gelen Uğurcan Çakır kurtarışı geldi. Hızlı hücuma çıkmakta sıkıntılar yaşayan Avcı’nın takımı kalesini savunma konusunda da her geçen gün daha da iyiye gitti. Maçın son anlarında ise Nwakaeme öyle bir sihir yaratıp ikinci golü attı ki, zeminin yarattığı bütün kusurları unutturacak kadar güzeldi.

Editör: TE Bilisim