Kolayı Kaçırdılar, Zoru Attılar
 
Trabzonspor, Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun ilk yarısının son haftasında Kayserispor’u konuk etti.  Medical Park Stadı’nda oynanan müsabakaya etkili başlayan Fırtına, 3.dakikada Sörloth ile mutlak pozisyonda kaleci İsmail’e takıldı. Bordo-Mavili ekip, aradığı golü 7.dakikada Sörloth ile buldu ve 1-0 öne geçti. Bordo-Mavili ekip bu dakikadan sonra adeta gol kaçırma yarışına girdi. Sturridge, Sörloth ve Nwakaeme ile net pozisyonlar bulan Bordo-Mavili ekipte Sörloth’un kafa vuruşunda top üst direkte patladı. Sturridge’in pozisyonlarında ise savunma adeta etten duvar ördü.
 
Sturridge Sahne Aldı
 
36.dakikada mutlak bir gol pozisyonunda son vuruşu yapamayan Nwakaeme, 37.dakikada daha zor pozisyonda golü atarken takımını 2-0 öne geçirdi. Müsabakanın 43.dakikasında kontraya çıkan Kayserispor, Ömer Uzun’un golü ile skoru 2-1 yaptı. Müsabakanın ilk 45 dakikası 2-1’lik skorla Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor, 47.dakikada Sturridge’in golü ile 3-1 öne geçti. 66’da kazanılan penaltıyı da Sturridge gole çevirince Bordo-Mavililer skoru 4-1 yaptı.
 
Parmak’tan 1 Gol, 1 Asist
 
71’de Sörloth’un vuruşunda kaleciden dönen topu Abdulkadir Parmak filelerle buluşturdu: 5-1. 78.dakikada Sturridge’in kaleciden dönen topta vuruşunda top üstten auta gitti. 82.dakikada gelişen Kayserispor atağında Kravets’in vuruşunda top filelerle buluştu: 5-2. 90+4.dakikada Sörloth, perdeyi kapatan golü kaydetti: 6-2. Müsabakayı 6-2 kazanan Trabzonspor, sezonun ilk yarısını 32 puanla 3’üncü sırada tamamlarken devre arasına moralli ve avantajlı girdi. Fırtına, ikinci yarı için şampiyonluk hedefine ulaşmanın mücadelesini verecek.  
 
STAT: Medical Park
 
HAKEMLER: Hüseyin Göçek**, Esat Sancaktar**, Serkan Ok**
 
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır** (DK.56 Erce Kardeşler**), Pereira***, Hüseyin Türkmen***, Campi***, Novak***, Obi Mikel***, Jose Sosa***, Abdulkadir Parmak***, Sturridge*** (Dk.84 Cafer Tosun*), Nwakaeme*** (DK.73 Ekuban**), Sörloth***
 
KAYSERİSPOR: İsmail*, Emirhan*, Osman*, Mert*, Yasir*, Djedje*, Hasan*, Ömer Uzun* (Dk.86 Ümran*), Ziya Alkurt* (Dk.62 Furkan*), Emre Demir* (Dk.77 Selahattin*), Kravets*
Editör: TE Bilisim