Mayıs Çok Erken Tarih

Dünya genelinde liglere ara verilirken yeni takvim oluşturulması konusunda geri sayım sürüyor. Türkiye’de de 17 Nisan’da liglerin başlaması öngörülüyor. 

Ancak FIFA'dan yapılan açıklamaya göre liglerin başlamasıyla ilgili büyük bir tedirginlik oluştu. FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D’Hooghe, Türkiye'nin de içinde bulunduğu erteleme yapan ülkelerde futbol liglerinin Mayıs’ta tekrar başlamasının sağlık riski oluşturacağını belirterek şunları söyledi: “Liglerin Mayıs’ta tekrar başlaması çok erken çünkü bu durumda takımlar bunun 2-3 hafta öncesinde antrenmanlara başlamak durumunda kalacaklar. Bu iyi bir fikir değil, çok riskli bir şey. 

Tescil Seçeneği Öne Çıkıyor

En azından konuyla ilgili bugün sahip olduğumuz bilgiler ışığında öyle. Koronavirüsü Mayıs’ta ortadan kalkmış olmayacak. Salgının tepe noktasında ne zaman ulaşacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla futbolun ne zaman tekrar başlayacağını söylemek de mümkün değil. Futbolun bir ekonomisi de var ama para ve sağlık arasında sağlığı öncelikli göreceksek o zaman böyle düşünmek zorundayız. Aksi takdirde hepimiz bunun bedelini öderiz.” FIFA'nın bu açıklaması yakın bir tarihte maçların tekrar başlamasının çok zor olduğunu gösteriyor. Liglerin başlayamama ihtimaline karşılık Avrupa’da tüm liglerin mevcut haliyle tescil edilmesi düşüncesi ağır basıyor. 
 
Editör: TE Bilisim