1998 Yılından itibaren gerçekleştirilen Trabzon Vakfı "Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet Ödülü" eylemiyle, söylemiyle, düşüncesiyle Trabzon 'a yönelik çalışmalar yapmış, hizmet etmiş kişi ve kuruluşlara verilmekte.

2020 Yılı ödülünün geçen Yıl sonu kaybettiğimiz kentimizin ve ülkemizin futbol tarihine adını yazdırmış önemli ve değerli hizmetleri geçmiş Özkan Sümer'e verilmesi kararlaştırıldı.

2019 yılı Trabzon'a hizmet ödülü Hasan Melek'e önceki yıllarda ise Ergun Gürsoy, M.Şamil Ekinci, Veysel Usta, Celal Hekimoğlu, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Ali Rıza Uzuner, Bekir Gerçek, Faruk Nafız Özak, Hayri Gür, Ömer Güner, Kenan Oltan, Cemal Akyıldız, Atay Aktuğ, Ahmet Özer, Mimarlar Odası, Kudret Emiroğlu gibi kentimize hizmet etmiş kişi ve kuruluşlara verilmişti.  

Tören, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda 14 Temmuz 2021 Çarşmba günü saat 16:00 da başlayacak. Merhum Özkan Sümer 'le ilgili paylaşmak isteyen küçük bir anısını paylaşabilecek.  Sabahattin Sağıroğlu Trabzon'a Hizmet ödülü seçici kurulu: Bilgin Aygül, Prof.Dr.Kenan Araz, Prof.Dr.Ruşen Keleş, Necmettin Saral, Selahattin Alioğlu,Meral Sağıroğlu , Emine Sağıroğlu , Bekir Gerçek , Şaner Alap.
 

Editör: TE Bilisim