1 Temmuz’da yapılan seyirci etabının startını Vezirköprü Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Turan verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü Kaymakamlığı, Vezirköprü Belediyesi, Samsun AFAD, Samsun 112 Başhekimliği, Samsun-Vezirköprü Garnizon Komutanlığı ve Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla organize edilen ve Peli Parke ana sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Off-Road Şampiyonası 3. Ayağı Veziroff, toplamda yedi etaptan oluştu. Vezirköprü Yarışı Veziroff’a Türkiye’nin farklı illerinden 27 araç ve 54 sporcu katıldı. Sporcular yarış boyunca izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı.

Desteklemekten Memnuniyet Duyuyoruz

Peli Parke Seyirci Özel Etabı'yla sonlanan organizasyonda İlayda Hancı, co-politu Batuhan Korkut ile zirve mücadelesi verdi. 2015 yılından bu yana düzenlenen Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın takviminde yer alan Vezirköprü Yarışı, başladığı yıldan bu yana en iyi organizasyon unvanını kaptırmıyor. Yarış, pazar günü 18.30’da Vezirköprü Kültür Merkezi'nde yapılan kupa töreni ile son buldu. Ödül töreninde konuşma yapan Murat Turan ‘’Peli Parke genç, dinamik ve yenilikçi bir marka. Off-Road’lar da öyle dinamik ve hareketli. Aslına bakarsanız Off-Road bizim doğamız. Çünkü yaptığımız işe çok uygun. Orman sanayi sektöründe faaliyet gösteriyoruz ve doğaya zarar vermiyoruz. Off-Road da baktığınız zaman aynı niteliklere sahip. Bu yüzden de sporu çok seviyor ve desteklemekten memnuniyet duyuyoruz’’ dedi.

 Ödüllerini Aldılar

Türkiye Offroad Şampiyonası 3. Yarışı olan Veziroff’un genel klasmandaki birincisi Adapazarı Belediyesi Offroad Takımı oldu. Kupayı pilot Bülent Cevdet Durdu ve co-pilot Aydemir Uzun teslim aldı. Klasmanda ikinciliği Sapanca Belediyesi Offroad Takımı’ndan pilot Hüseyin Memi ve co-pilot Mehmet Ali Yılmazer aldı. Üçüncülük Crazy Bulls Takımı’ndan pilot İsmal Ayhan ve co-pilot Ali Pertev’in oldu. Türkiye Offroad Takımlar Şampiyonası 3. Yarış Vezirköprü’de alınan derecelerde birinci Adapazarı Belediyesi Offroad Team, ikinci Sapanca Belediyesi Offroad Team ve üçüncü EVL Garage Offroad Team oldu. Yarışmada diğer  derece alan ekipler: Sınıf 1 birincisi Bantboru Offroad Team Takımı’ndan İlayda Hancı ve Batuhan Korkut, Sınıf 2 birincisi Nihat Keskin ve Yasemin Biber Toker ekibi, Sınıf 3 birincisi Sapanca Belediye Offroad Team Takımı’ndan Hüseyin Memi ve Mehmet Ali Yılmazer ekibi, Sınıf 4 birincisi Adapazarı Belediyesi Offroad Team Takımı’ndan Bülent Cevdet Durdu ve Aydemir Uzun ekibi.
 
Editör: TE Bilisim