“Sorunlar Devasa Büyüdü”

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, 7-8 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul öncesi değerlendirmeler yaptı. Ören, “Trabzonspor’un sorunları o kadar ağırlaşmıştır ki; bu devasa yükün altından kalkabilmek, normal şartlar altında ve sıradan insanlarca başarabilecek bir iş değildir. Utanılacak bu durumdan çıkış: ancak ve ancak Trabzon’daki ve gurbetteki tüm Bordo-Mavililerin ‘TEK VÜCUT’ olabilmesiyle mümkündür. Ortak aklın egemen olduğu bu topyekün ekonomik savaşta formül: “Ben varsam olur” şeklindeki kibirden kurtulup, “Trabzonspor varsa olur” anlayışındaki üst akla geçilmesi” şeklinde olabilir.

“Gün Suçlu Arama Günü Değil”

“Bu ulvi davranış içindeki bir ekibin başarılı olma şansı vardır. Trabzonspor için bunun dışında hiçbir kurtuluş mucizesi yoktur. Bu formül/reçete Trabzonspor’un kurtuluşu içindir. Söz konusu ekibin amacı seçim kazanmak olmamalı, bu sebeple de ulvi amaç dışına çıkılmamalı. Bu duruma gelinmiş olmada, geçmişte bencilliği ve duygularıyla hareket eden, bir adım önünü göremeyen camianın önde gelenleri sebep olsa da; gün: kesinlikle suçlu arama ve hesap günü olmamalıdır. Çünkü hepimiz suçluyuz…  

Trabzonspor’un acilen kurtuluşu için, Trabzonspor üst aklıyla oluşturulacak bir “Geçiş ekibiyle” 2018 Aralık olağan kongresine gidilmelidir.”
 
Ts Ekonomisi Sos! Veriyor

“Fecaat bir durum ile karşı karşıyayız. Trabzonspor ekonomisi şahsiliğin de üzerine çıkmış, artık taşınamayacak boyuta gelmiştir. Trabzonspor’u bu noktaya getiren maceracı, çarpık yönetim anlayışının aynen sürdürülmesi halinde, bu yükün altından kalkabilmek asla ve asla mümkün görülmemektedir. Ekonomik tablo vahim ötesidir. Zorunlu ödemelerle “An”lık yaşatılabilse bile, borçlar ödenebilir ve çevrilebilir seviyenin kat be kat üzerindedir. Trabzonspor’da finansın/paranın tükendiği son kavşaktayız. Asla ümitsiz değiliz. Olağanüstü kongre öncesi son bir görev de mevcut yönetim kuruluna düşüyor: kulübün daha da zor durumlara düşmemesi için, 7 Nisan’a kadar olan zorunlu ödemeleri riske atmadan ödemeli ve sorumluluklarını yerine getirmelidir. Kulübümüzün içine düştüğü bu durumdan çıkacağına olan inancımız tamdır.”

“Sesi Yüksek Olanlar Değil, Sözü Yüksek Olanlar”

“Trabzonspor ‘Olmak ya da olmamak’ noktasındadır. Sesi yüksek olanların değil, sözü yüksek olanların aklına ihtiyaç vardır. Trabzonspor’da yeni bir maceraya ne zaman, ne de tahammül vardır. Trabzonsporlular; şehir, taraftarlar, yerel basın ile artık iç çekişmelerden bir an önce kurtulmalı ve sadece çözüme odaklanmalıdır. İstanbul kulüpleri modelinden bir an önce sıyrılıp kuruluş ayarlarına tekrar dönmelidir. Zamanını kulüp için harcayacak; Trabzonspor için koşturacak ve çözüm üretecek;  bilgili, nitelikli ve liyakat sahiplerinden oluşturulacak bir geçiş niteliğindeki üst akla kayıtsız-şartsız, ama’sız-fakat’sız-ancak’sız, tek vücutçasına ve koşulsuzca destek verilmelidir. Bu olağanüstü kongrenin Trabzonspor’un kurtuluşu için olduğu unutulmamalıdır. Şahsi menfaatlerinden arındırılmış ve ‘’Sadece Trabzonspor İçin’’ oluşturulacak bu üst aklın; günlük kısır çekişmelere ve kavga ortamına sokulmadan ama saygı çerçevesinde ve koşulsuz bir destek ile arkasında durulmalıdır.”
 
“Söz Konusu Trabzonspor İse, Gerisi Teferruattır”

“Gün: Trabzonspor günüdür… Trabzonsporluluğun, varlığımızın en önemli nedenlerinden birisi olduğu unutulmamalıdır… Gün: suçlu aramak günü değildir… Biliyoruz ki: hepimiz suçluyuz…  Kaybedecek “An” yoktur. Trabzonspor’un kurtuluşu için oluşturulacak üst aklın: şahsi hesap ve reklam ihtiyacı olmayan; varlığı kendinden menkul şahsiyetlerden değil; akıl, bilgi, deneyim, liyakat ve liderlik ruhuyla oluşturulmuş kişilerden gerçekleşmesi halinde, kurtuluş savaşından başarıyla çıkılır… AKSİ HALDE, GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ… YOL YAKINKEN YENİ BİR MACERAYA DUR DENİLMELİ… ÇÜNKÜ, DENİZ BİTTİ…”
 
Editör: TE Bilisim