Trabzon Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ömer Sami Terzi, 1-7 Temmuz tarihleri arasında Şırnak’ta yapılan Kick Bosk Milli Takım seçmesinde 63,5 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. 63,5 kiloda rakibini 10 saniyede nakavt eden Ömer Sami Terzi, İtalya’nın Jesulo şehrinde 15-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonası’nda boy gösterecek. Başarılı sporcu Ömer Sami Terçi, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Şanlı Bayrağımızı göklere çıkartarak ülkeme altın madalya ile döneceğime söz veriyorum” dedi.

Türkiye Şampiyonu Ömer Sami Terzi’nin ağabeyi Taha Terzi de 2018 yılında, küçük kardeşi Baha Yavuz Terzi de 2019 yılında Türkiye Şampiyonu olarak ülkemizi Dünya Şampiyonluğu’nda temsil etmişlerdi. 3 kardeşin de sırasıyla Türkiye Şampiyonu olması ailenin bu spora ne kadar büyük önem verdiğinin göstergesi. Şırnak'ta Türkiye Şampiyonu olan Ömer Sami Terzi daha önce de 4 yıl üst üste şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Ömer Sami Terzi'nin hocaları Mustafa Durmuşoğlu ve Osman Kuşcu, “Biz sporcumuza çok güveniyoruz. Ülkemizde Türkiye'de şampiyon olduğu gibi Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya ile döneceğine yürekten inanıyoruz” dediler. Spor hayatında ve normal yaşamında birçok başarılara imza atan Ömer Sami Terzi, Dünya Birincisi olup altın madalyayı almak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Editör: TE Bilisim