Trabzonspor, önümüzdeki sezonun ilk transferini resmen gerçekleştirdi. Bordo-Mavili ekip, daha önce Balıkesirspor’dan prensip anlaşmasına vardığı 20 yaşındaki forvet oyuncusu Rahmi Anıl Başaran ile 4 yıllık anlaşmaya vardı. Trabzonspor Pazarlama ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Serdar Ekrem Şirin ile Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı’nın katılımıyla gerçekleşen törende Rahmi Anıl Başaran ilk transfer tescil döneminde kendisini Trabzonspor’a bağlayan ön sözleşmeyi imzaladı.

DOĞRU YERE GELDİ

Pazarlama ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Serdar Ekrem Şirin, “Türkiye’de genç sporcuların en çok oynamayı arzu ettiği takım Trabzonspor. Bizim de zaten böyle bir geleneğimiz ve misyonumuz var. Bu kapsamda takip ettiğimiz pek çok genç ve yetenekli futbolcu arkadaşımız var. Bunlardan biri de Anıl Başaran’dı. Doğru yere, doğru zamanda geliyor. Takımımızda çok başarılı olacağına gönülden inanıyorum” diye konuştu.

BÜYÜK BİR GURUR YAŞIYORUM

Anıl Başaran ise, “Çok heyecanlıyım, aynı zamanda mutluyum. Trabzonspor gibi büyük bir camianın parçası olacağım için büyük bir gurur yaşıyorum. Umarım bana inanan ve güvenenleri mahcup etmem. Trabzonspor camiası için elimden gelenin en iyisini yapacağım” diye konuştu. İmza töreninin ardından Pazarlama ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Serdar Ekrem Şirin tarafından Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı’ya adının yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye edildi.

Anıl’ın maliyeti

Trabzonspor, Rahmi Anıl Başaran transferinin detaylarını KAP’a bildirdi. Anlaşmaya göre, Balıkesirspor Kulübü'ne sözleşme fesih bedeli olarak 2 Milyon TL ödeyecek olan Trabzonspor, futbolcunun, Süper Lig ve/veya UEFA müsabakalarında toplam 8 gol atması halinde ve Süper Lig ve/veya UEFA müsabakalarının toplam 15 tanesinde maça ilk 11'de başlaması halinde bir defaya mahsus olmak üzere Balıkesirpor’a 300’er Bin TL ödeme yapacak. Futbolcunun, sözleşmesi devam ederken, üçüncü bir kulübe kesin transferi halinde, Balıkesirspor'a ödenen tüm ücretlerin düşülmesi sonrası kalan tutarın %10'u Balıkesirspor’a ödenecek.
 

Editör: TE Bilisim