ÜST ÜSTE 7.KEZ ŞAMPİYON
 
Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor faaliyetlerinde başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Son olarak Liselerarası Hentbol Turnuvası’nda 7. kez üst üste şampiyon olmayı başaran İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Trabzon’u Ordu’da Bölge Şampiyonalarında temsil etme hakkı kazandı.
 
SİVAS’TA İLK 16’YE KALDI
 
Aktif olarak öğrencilik yaşantısına devam eden hem de mezun öğrencilerinden oluşan Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Kulübü çatısı altında Sivas’ta düzenlenen Ulusal Hentbol Türkiye Müsabakalarında 23 takımın katıldığı turnuvada ilk 16’ya kalma başarısı göstererek başarılı bir görüntü ortaya koyması alkış aldı.

 
SPORDA BAŞARILI OKUL
 
Son yıllarda, eğitim öğretiminin yanında gösterdiği spor başarılarıyla adını sıkça duyduğumuz İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne konuk olarak yakalanan başarının sırrından, öğrencilerin hayallerine, kulüpleşme sürecine kadar birçok konu hakkında samimi söylemlerde bulunan Okul Müdürü Lütfiye Kul en büyük hedeflerini açıklarken ince bir ayrıntıyı da gözler önüne serdi.
 
MUTLU BİREYLER YETİŞTİRMEK
 
Mutlu bireyler yetiştirebilmek için çabaladıklarını belirten Kul, doğru yolda ilerlediklerini dile getirdi. Okul Müdürü Kul’un mutlu bireyler yetiştirme hedefinden, öğrencilere bakış açısına, yakalanan başarıların öğrencilere yansımasına kadar öğrencilerin hayal-hedeflerinin nasıl şekillendiği bir kez daha gün yüzüne çıktı.

 
FUTSAL FİNALİ AKILLARDA
 
Önceki yıllarda öğrencilerinden Keyda Nur Çolak’ın 2 kez Avrupa bir de Balkan Şampiyonluğu sevincini yaşayan İMKB Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi, en büyük sükseyi, 2 sene önce Liselerarası Futsal müsabakasında kaza geçiren Trabzon Spor Lisesi’yle oynayacakları karşılaşmaya rakiplerinin durumunu göz önüne alarak maça çıkmayarak yapmış ve bu davranışıyla göstermişti.
 
FAİR-PLAY ÖDÜLLÜ OKUL
 

Ayrıca davranışın sonunda da kendilerine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından da İMKB Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ödül verilmişti. Son olarak bu sezonda Liselerarası Hentbol müsabakasında 7. kez Türkiye Şampiyonu olarak Ordu’da Trabzon’u temsil etme hakkını elde eden İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ordu’da düzenlenecek olan Bölge Şampiyonalarına katılacak.
 
OKULDAN SPOR KULÜBÜNE
 
Aynı zamanda Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi Spor Kulübü’nü kurarak mezun kız öğrencilerinin de aktif spor yapma olanaklarına devam etmeyi hedeflediklerini ifade eden Kul, öğrencilerinin gelecek kaygılarını ortadan kaldırmak için büyük adımlar atmaya devam ettiklerini dile getirdi.

 
ORTAK PROJEYE KAYITSIZ KALMADILAR  
 
Spor Kulübünü kurma nedenleri hakkında açıklamalarda bulunan Kul, “Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi kapsamında geliştirilmiş bir adımdı. Biz de bunu hayata geçirdik. Okul spor kulübümüzün amacı sadece hentbol de değil birçok spor alanında öğrencilerimizi teşvik etmeyi hedefleyerek öğrencilerimin boş zamanlarını faydalı geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
 
ŞİMDİLİK 6 BRANŞ VAR
 

Spor Kulübü’ndeki faaliyetlerden bahseden Kul, “Kulübü, sadece hentbol ile de kısıtlamadık. Aynı zamanda Doğa Yürüyüşleri, Paten, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Basketbol gibi branşlar da var. Ancak ilk yılımızda Hentbola ağırlık verdik. Süper ve 1. Lig’deki altyapı takımlarıyla mücadele ettik. Bu da gençlerimize hem tecrübe kattı hem de ufuklarının gelişmesine destek verdi” diye konuştu.
 
BİRLİK BERABERLİK İÇİN
 
Spor Kulübü kurmalarında en büyük etkeni açıklayan Kul, “Aynı zamanda mezun öğrencilerimiz de spor takım içerisinde yer alabiliyor. Bu şekilde hem onlarla bağlantıyı kesmemiş oluyor. Onların bu durumundan mevcut öğrencilerimiz de yararlanmış oluyor. Bu da birlik beraberliğin sağlanmasını zemin hazırlıyor” ifadelerini kullandı.
 
HENTBOLDA BAŞARILIYIZ
 

Liselerarası Kızlar Hentbol müsabakaları Trabzon İl Birinciliğinde 7. kez zirveyi kazandıkları için mutlu olduğunu dile getiren Kul, “Hentbolda gerçekten başarılıyız. Türkiye yarı finallerine gitmek bile büyük başarıdır. Çünkü sporcularımızın neredeyse tamamı hentbolu burada öğreniyor. Onları eğiterek belli bir seviyeye çıkartmaya çalışıyoruz. Tabi bu başarıdaki en büyük etken Beden Eğitimi Öğretmenimiz Eyüp Kul. Ona çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÖNEMLİ RAKİPLERLE KARŞILAŞTIK
 
7 yıldan beri Trabzon şampiyonu olduklarından dolayı kulüp kurulmasına çok sevindiğini ifade eden Beden Eğitimi Öğretmeni Eyüp Kul, “Bu çocukların tek eksiği daha fazla maç yapmalarıdır. Bunun için Sivas’a gittik. Sivas’ta ki turnuvada Süper Lig Kadınlar Hentbol Ligi’nde zirve mücadelesi veren Muratpaşa ile karşılaştık. Kızlar onlarla oynayarak eksikliklerini gördüler. Sonraki maçlara farklı bir ambiyansla çıktılar.
 
AFFAN LİSESİ’NE TEŞEKKÜR
 

Mezun etmiş olduğumuz öğrencilerimizin üniversite hayatlarında da hentboldan kopartmamak için mücadele ediyoruz. Aynı zamanda Trabzon’da da başka okullarda da varsa o öğrencileri de bünyemize katmak için mücadele ediyoruz. Ayrıca bize her fırsatta okullarının kapısını açan antrenman yapmamız için bize yardım eden Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muhsin Çavuşoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.
 
ÜST DÜZEY TAKIMLARI GÖRMELİYDİK
 
Hentbol Okul Takım Kaptanı Nisanur Atalar, hem Sivas’ta yaşadığı tecrübeleri hem de Trabzon Şampiyonluğunu yorumladı. Okul olarak 7 senedir şampiyon olduklarının altını çizen Atalar, “O yüzden cesaretimiz var. Ancak daha da iyi yerlere gelebilmek daha üst düzey takılmalarla karşılaşabilmemiz gerekliydi” dedi.
 
SAYGIMIZLA DURUŞUMUZLA KENDİMİZİ GÖSTERDİK
 
Atalar, “Bu doğrultuda Sivas’taki maça katılma fikri Beden Eğitim Öğretmenimiz Eyüp Kul tarafından bize sunuldu. Biz de o havayı solumak istedik. Trabzon’da şampiyon olduktan sonra Sivas’a gittik. Okul takımı olmamıza rağmen çok da iyi bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Saygımızla duruşumuzla orada kendimizi gösterdik. İnşallah kulüp olarak da Bölgesel Lig’den 2. Lig’e çıkmak için mücadele edeceğiz” dedi.
Ali Osman YÜRÜK
 
Editör: TE Bilisim