ENDİŞE YARATIYOR

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kısa aralıklarla oynadığı iki maçta önce Sivasspor’u 4-0 devirip Süper Kupa’yı müzesine götüren, ardından İstanbulspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e 3 puanla başlayan Trabzonspor, taraftarını sevindirip bu yılda şampiyonluk yarışının içinde olacağını gösterdi. Ancak aşırı derecede güçlenen rakipleri ve Şampiyonlar Ligi için Kopenhag ile oynayacağı eleme maçı düşünüldüğünde, özellikle de Marek Hamsik’in yokluğunda hepten belirginleşen orta saha zaafı da endişe yaratıyor.

MAREK’İN EKSİKLİĞİ

İstanbulspor maçından yola çıkarsak, bu bölgede Siopis, Abdülkadir ve Bakasetas oynadığında defansif yönü mükemmel Siopis iki kişilik oynuyor lakin ofansif anlamda katsısı yok denecek kadar az. Abdülkadir ile Bakasetas ikilisi ise tam tersi. Defansif katkıdan yoksunlar, ofansta da üretkenlikten uzaklar. Pas bağlantılarında sorun yaşanıyor. Kuvvetli bir Marek bu bölgede yer aldığında bu zaaf asgariye iniyor ancak O’nun yokluğunda oyunun ritmini ayarlayacak, pas bağlantılarını sağlayacak, defans arkasına ince paslar atacak bir şefin yokluğu sıkıntı yaratıyor. 

ÇARESİ BULUNMALI

Süper Lig’in 3 yabancılı yeni takımı İstanbulspor bile maçın ikinci yarısında topa yüzde 60 sahip olup Bordo-Mavili kalede pozisyonlar bulabilirken, üzerine kontrolsüz gelen böyle bir rakip karşısında net gol pozisyonları bulamayıp bir de rakibe mahkûm oluyorsan yol yakınken çaresine bakılmalı. Çünkü Trabzonspor hem ligde yine zirve yarışı vermeli, hem de Şampiyonlar Ligi’nde mutlaka olmalı. İşi işten geçmeden gereken yapılmalı. Çünkü Trabzonspor’u iki maçtır yakından izleyen Danimarkalı gözlemciler bu zaafı çoktan tespit etmişlerdir. 
HABER-YORUM: SERVET ÖZKARA
 

Editör: TE Bilisim