TÜRK FUTBOLU ZARAR GÖRÜR

Süper Lig’de 12 Haziran tarihi için son karar 28 Mayıs tarihinde verilecek. Son yapılan TFF ve Kulüpler Birliği toplantısında maçların 12 Haziran’da başlaması adına ortak karar alınmıştı. Ancak söz konusu toplantıda 7 kulüp ‘Maçlar oynansın ama küme düşme olmasın’ önerisi getirmişti. Bu öneriyle ilgili tartışmalar büyüyor. Söz konusu önerinin değerlendirmeye bile alınmaması gerektiği belirtiliyor. Böyle bir karar alınması halinde Türk futbolunun büyük bir zarar göreceği ifade ediliyor

ALT SIRA LİGE HAVLU ATAR

Eski futbolcu, spor yorumcusu Oktay Derelioğlu, “Bu lig oynanacaksa küme düşmeme istemek saçma. Küme düşme mücadelesi ligin kaderini tayin eder. Mevcut durumda düşmenin iptal edilmesi demek 7'den fazla takımın lige havlu atması demek. Böyle bir karar çıkarsa ligin oynanmasının anlamı yok. Çünkü şampiyonluğu belirleyen rekabettir. Düşme kalkarsa rekabet de zayıflar. Bu da futbolun ruhuna aykırı. Böyle bir kararı adil bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

REKABET BOZULUR

Fanatik yazarı Mehmet Demirkol da şunları belirtti; “Küme düşmenin kalkması demek 9 takımın oyuncularının tatile çıkması demek. Böyle bir karar alınamaz. Hiçbir oyuncuyu motive etmek mümkün olmaz. Hatta yabancıları ülkede tutmak bile manasız ve imkansız olur. Dolayısıyla 24. haftada bir şampiyonluk adayından puan alan bir takım 28. haftaya genç takımla çıkabilir. Rekabet bozulur. Ayrıca gelirleri paylaşacak takım sayısı artar.”

ŞAMPİYONU DA BELİRLESİNLER!

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, “Dalga mı geçiyorlar? Nasıl küme düşme kalkar? Daha bunlarda neler çıkar? Bunlar gidip kasıtlı olarak koronavirüse bile yakalanırlar. Şu ana kadar çatır çatır mücadele eden düşmeye oynayan takımlar bu karar alınırsa mücadele ederler mi? Şampiyonluğu belirleyecek takıma neler yaparlar düşünebiliyor musunuz? Bu ‘düşmeyi kaldırın’ diyen takımlar utanmadan şampiyonluğu da belirlesin o zaman. Böyle bir karar çıkarsa yazıklar olsun” dedi. 

ORTALIK TOZDUMAN OLUR!

Fotomaç yazarı Turgay Demir ise görüşlerini şöyle ifade etti; “El insaf! Bu ligin yarısı şampiyonluk ve Avrupa yolculuğu ise kalan yarısı düşmeme mücadelesidir. Resmen, ‘Ligin yarısını iptal edin’ demiş bazı kulüpler... Yazık! TFF bu yedi kulübün isteğini görüşecekse bunu lig başlamadan yapmalı. Bu şartlarda lig başlar ve karar sonraya kalırsa ortalık tozduman olur... Net olmak gerekir. Bu nedenle TFF yönetimi 26 Mayıs'ta UEFA'ya cevap verirken bu durumu da netliğe kavuşturmalı.”
 
Editör: TE Bilisim