KAMP DÖNEMİ GÜZEL GEÇİYOR

Milli maçlar nedeni ile lige verilen arada Antalya’da kampa giren Çaykur Rizespor’da teknik direktör Bülent Uygun, kamp sürecini ve gelecekle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. beINSPORTS’a konuk olan Bülent Uygun şunları söyledi; “Milli arayı gayet iyi değerlendiriyoruz. Milli takımlara giden arkadaşlarımız var. Ligde en çok fazla covid hastalığına yakalanan takımlardan biri olarak kuvvet antrenmanları yapıyoruz. Ayrıca takım kurgusundaki sistemi geliştirme adına çalışmalarımız oluyor. Başkanımız Hasan Kartal’a kamp talebimizi ilettiğimizde sağ olsun teklifimizi geri çevirmedi. Oyuncularımızın aileleri yanlarında. Güzel bir ortamda güzel bir çalışma temposuyla günlerimizi güzel geçirdiğimizi söyleyebilirim.”

SÜRECİ İYİ YÖNETTİK

Çaykur Rizespor’da 8 haftalık galibiyet özleminin ardından göreve geldikten sonra üst üste Hatayspor ve Galatasaray maçlarını kazanarak dikkatleri üzerine çeken Yeşil-Mavili ekipte teknik adam Bülent Uygun bu süreci şöyle değerlendirdi; “Son yıllarda hep böyle düşme sıkıntısı yaşayan takımların içinde bulundum. Bu sürecin içerisindeki antrenman programı, spor psikolojisi farklıdır. Antrenman bilimi üzerine dünyada tek kitap bir teknik direktör olarak bu konuyla ilgili birbirinden değerli, profesörlerle birlikte çalıştığımız bir süreç vardı. O süreçleri iyi yönetmeye çalıştık. Bu sezon ise Çaykur Rizespor’un durumu daha farklı.

OYUNCULARIN PSİKOLOJİLERİ BOZULMUŞTU

Yaşanan bu 8 haftalık periyoda baktığımızda 8 maçta 3 tane gol girişimi var, onun dışında da tamamen geriye oynamaya çalışan, kendi yetenekleri sergileyemeyen ve psikolojik olarak gerçekten yıpranmış bir nevi özgüvenini kaybetmiş bir ortam vardı. Ben Başkanımız Hasan Kartal’ın duruşu, sonucun ne olursa olsun futbolcuların arkasında duracağı imajını vermesi bizim için çok önemliydi. Sevgili Sportif Direktörümüz Yılmaz Bal ile koordineli çalışmalar sonrası oyuncularımızın kalbine dokunmayı, beyinlerinin mantalitelerini değiştirme adına görsel analizler ve terapiler yaparak kendi yeteneklerini gerek antrenmanlarda gerekse oyun sisteminde oynanması gerektiği şekilde kendilerine izah ederek bu süreci tam tersine çevirebildik. Allah da bize yardım etti.

ÇOK DAHA İYİ DURUMA GELECEĞİZ

Kazandığımız son iki maçta attığımız gol sayısı, girdiğimiz gol pozisyonu sayısı ve şut denemeleri neticesinde Rizespor camiasının mutlu olduğu bir takım hüviyetine bürünmüş olduk. Daha çok eksiğimiz var, çalışmaya ihtiyacımız var. Ben tabi son yıllarda en keyifli çalıştığım sürece girmiş durumdayım. Allah da inşallah kalbimize göre verecektir. Birincisi babaocağı olması münasebeti ile kendimizin kökenimizin Karadenizli olmasından dolayı bir mutluluk var ama Karadeniz insanını anlatmama gerek yok, denizin dalgası gibidir, haksızlığa gelemez. Ben burada olmaktan, bu takımın bir parçası olup buraya hizmet etmekten de gerçekten çok mutluyum. Onun yansıması olarak da aldığımız 6 puan bize büyük bir güç verdi. Ama inanıyorum ki bu sürecin devamında çok daha iyi yerlere geleceğiz.”

Editör: TE Bilisim