DEĞİŞİK BRANŞLARDA EĞİTİM

Trabzon’daki down sendromlu bireylere yönelik açılan kursa katılan çocuklar hem spor yapıyor, hem eğleniyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerince düzenlenen ‘Özel Spor Zamanı’ kursuna katılan Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu öğrencilerinden oluşan down sendromlu çocuklara Beşirli Spor Kompleksi Çok Amaçlı Spor Salonunda değişik branşlarda eğitim veriliyor.

KEYİFLİ SAATLER GEÇİRİYORLAR

Bakanlığın büyük önem verdiği projeler kapsamında özel bireyleri her hafta düzenli olarak salonlara getirdiklerini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, kurs sonrası son derece olumlu dönüşümler aldıklarına dikkat çekti. Çetiner, “Özel bireylerimizin okul dışı faaliyetlere katılımı, yeni alanları keşfetmelerinin sağlanması ve rehabilite amaçlı etkinlikler düzenliyoruz. Öğretmenler ve velilerinin de katıldığı kursta antrenörlerimizle keyifli saatler geçiren çocuklarımızın hem bedensel, hem de psikolojik – sosyal gelişimlerini katkı sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

KAZANIMLARI BÜYÜK OLUYOR

Özel bireylerin spora yönlendirilmesinde ailelere büyük görev düştüğüne dikkat çeken Müdür Çetiner şunları söyledi: “Çocuklarımızı evlerde kapalı ortamlara hapsetmek, hareketsiz bırakmak yerine okula vermek, her türlü sosyal, kültürel ve sportif kurslara katılımını sağlamak çok önemli. Özel bireylerimizin bu etkinliklere katılımı sonrasında her anlamda büyük kazanımlar elde ettiği, sosyalleştiği, bedeni gelişimler sağladığı kanıtlanmıştır. Özel bireylere imkanlar verildiğinde birçok alanda normal insanlar gibi davrandığına, başarıya ulaşabileceklerini şahit olabileceğimizi unutmamalıyız.”

Editör: TE Bilisim