Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Yarı Maratonu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Maratona bu yıl 427 sporcu katıldı. 45-49 yaş erkekler kategorisinde Trabzonlu Kadir Öztürk 21 km’lik parkurda 1.34.28’lik derecesiyle 3’üncü oldu. Bodrum’un tarihi mekanları, plajları ve kumsalları arasında koşulan maraton güzel görüntülere sahne oldu. 2000 yılından bu yana hem yürüyüş hem de maratonlarda yarışan Trabzonlu sporcu Kadir Öztürk, Bodrum Maratonuna ilk kez katıldığını belirterek herkesi spor yapmaya davet etti.

Öztürk, “Çok sıcak bir havada koştuk ve zemin maraton için pek müsait değildi. İnişli, çıkışlı bir parkurdu ve bir hayli zorlandım. Ama çok güzel yerlerden ve tarihi mekanlardan geçtik. Görselliği muhteşemdi. Genç arkadaşlarıma buradan sesleniyorum: Bir spor dalıyla mutlaka ilgilenin. En azından koşun. Atletizm tüm sporların anasıdır. Hangi sporu yaparsan yap mutlaka içinde atletizm mevcuttur. Koşamıyorsanız da en azından yürüyün. Sağlık için spor şart. Spor yapın, sağlıklı kalın” dedi.

Maratonun sonunda sporculara takdim plaketlerin tasarımı ise Bodrum Engelliler Vakfı Seramik Atölyesinde eğitim gören engelli öğrenciler yapıldı.

Editör: TE Bilisim