Lider Trabzonspor son 5 maçını da galibiyetle kapatan son haftaların en formda takımı olan Kasımpaşa ile kendi evinde karşılaştı.

Trabzonspor için bu maçta maçı kolaylaştıran orta sahada Hamsik gibi bir oyun şefinin olmayışı rakibin alanları genişletmesine beklerin öne çıkıp baskı yapmasına engel oldu.  Hamsik'in olmadığı maçlarda Trabzonspor'un pas alışverişini doğru zamanda doğru yere yapamadığını görüyoruz.

Abdullah Avcı Hamsik'in yokluğunda o bölgede Dorukan'ın temposundan Siopis'in çalışkanlığından faydalandı. Siopis'in sahipsiz topları kapması Kasımpaşa'nın set oyununa karşı doğru karşılama ve bölgesel pres ile alanları daraltması ilk yarıda Trabzonspor adına hücuma çıkarken bir rahatlık sağladı. Bu oyun diziliminde oyunu enlemesine daha da genişletip Visca ve Nwakaeme'yi orta saha oyuncularına yaklaştırıp hem hücumda sayısal üstünlüğü sağlamış oldu, hem de rakibin bekleri üzerinde müthiş bir baskı kurdu ki maçın ilk golü de böyle geldi.

Kasımpaşa takımının 6 numara pozisyonunda görev  yapan Doğucan Takım savunmasında özellikle pas araları yaparak takımını hızlı atağa çıkaran kilit bir oyuncu.  Kasımpaşa 5 maçlık çıkışında Hardijonavic ve Esseyric gibi iki ofansif oyuncuyu aynı anda sahaya sürebilmesi de Doğucan'ın bu iki oyuncunun arkasında süpürücü rolde görev yapması da Kasımpaşa takımının hücum gücünü arttırdı. Kasımpaşa özellikle kazanılan son 5 maçta olduğu gibi rakip sahada yaptığı pres ve hızlı ataklarla sonuca gitmeye çalıştı.

Abdullah hoca değişikliklerde ve zamanlamasında kanımca yanlış tercihleri oldu. Bunun da rakibi cesaretlendirip oyunda tuttuğunu söyleyebilirim. Özellikle ikinci yarıya oyunu set oyununa dönüştürerek başlayan Trabzonspor rakibi karşısında fiziksel olarak direnç gösterecek temaslı oyun yapısı olmadığı için çok sıkıntı yaşadı. Siopis rakip hücum genişlettiğinde rakibi karşılarken doğru pozisyon alsa da geniş alanda çok zorlanıyor.

Cornellius kesinlikle ceza sahası golcüsü geçiş oyunlarında oldukça etkisiz. Bu yüzden Djanini'nin oyuna geç alındığını düşünüyorum. Visca orta sahada oyunu önde tutan tek oyuncu idi zaman zaman Bruno Peres'in de kademesine girerek çok yoruldu.

Trabzonspor fizik gücü ile oynayan ve çok koşarak oynayan bir takım değil doğru pas oyunu oynadığında oyunu ön alana yıktığında kilit ve etkili pasları ile oyunu üçüncü bölgede tutan bir takım. Trabzonspor'un Tam Yunus Mallı'dan katkı alacağı ortam oluşmuştu. Hamsik in Bakasetas'ın oynamadığı maçta son haftalarda sonradan oyuna girdiği maçlarda iyi görüntü vermesine ve topu önde tutmak adına doğru işler yapmasına rağmen Yunus Mallı yine yok.

Hakemin olmayan bir pozisyonda Bruno Peres'i atmaya çalışması kadar bu maçta kendisinden bekleneni veremeyen Peres'in de kendini attırmaya çalışması maçın önemli anlarından biriydi.

Lider Trabzonspor önemli eksiklerine rağmen en yakın takipçisi olan Konyaspor'la kendi sahasında oynayacağı maç öncesi zor da olsa kazanarak psikolojik üstünlüğü eline geçirdi.