Çaykur Rizespor, yeni Teknik Direktörü Ünal Karaman yönetiminde çıktığı ilk maçta Alanyaspor’la berabere kaldı. Haftalardır üst üste aldığı mağlubiyetlerle oldukça kötü giden Yeşil Mavililer, sonunda puanla tanıştı.
 
Ligde zirve mücadelesi veren rakibi karşısında, alınan bu puan oldukça önemliydi. Maçın ilk yarısı Rizespor, oldukça kötü bir futbol ortaya koydu. Eski Teknik Direktör İsmail kartal, içeride ve dışarıda öylesine bir futbol enkazı bırakmıştı ki bu enkazı toparlamak kolay değildi. Bunu bilen Ünal Hoca da bir kaç gün içerisinde yeni bir kimlik oluşturma çabası içerisine girdi.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı geçmişin getirdiği etkiyle kabus gibiydi. Rizespor’un ceza alanı içerisi, adeta gol bataklığına  döndü. Rakip üst üste pozisyonlar buldu. Ancak bu pozisyonlardan sadece 1 tanesini golle sonuçlandırabildi.
 
Kötü biten ilk 45 dakikada sonrasında Rizespor, ikinci yarıda biraz diriliş gösterdi. İlk bölümündeki etkisizliğini üzerinden atıp rakip kalede gol bulmaya çalıştı. Haftalardır oynamayan Samudio, sol taraftan müthiş girdi müthiş bir şutla beraberlik golünü sağladı.  Bu da maçın skoru oldu.
Elbette Ünal Hoca’nın elinde sihirli değnek yok. Zaten elinde de kaliteli bir kadro yok. Hem sezon başında hem de devre arasında alınan oyuncular, ortada.
 
Ne oyuncu kalitesi ne de oyuncu kadrosu iyi değil. Ünal Hocada böylesine bir takımda bir şeyler yapıp başarılı olmak için mücadele verecek. İşi de kolay değil. Her şeye rağmen alınan 1 puan ilerleyen haftalar için Rizespor’a bir moral oldu.  Şimdi üst üste biri olmak üzere 2 deplasmanda maçı var. Önemli olan bu iki deplasmanda da iyi sonuçlar almak.