Kaya Gibi Açıklama 

Tasarruf önlemleri gerekçe gösterilerek Trabzonlu 7 genç boksörün milli takıma çağrılmamasını ve Trabzonlu sporculara yapılan ayrımcılığa siyasetçilerimiz de sessiz kalmadı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya sporculara sahip çıkarken Boks Federasyonunu kınadı. Hükümetin ekonomik kriz nedeniyle aldığı tasarruf önlemleri gerekçe gösterilerek Türkiye Şampiyonu olan Trabzonlu sporcuların Rusya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na gönderilmemesi hakkında basın açıklaması düzenleyen Kaya, “Trabzonlu şampiyon gençlerin başarısından mı rahatsız oluyorsunuz?” diye sorarak tepkisini dile getirdi. 

Avrupa Şampiyonası 8 Ekim’de 

Yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarına devam eden Kaya, “8-17 Ekim 2018 tarihlerinde Rusya’da düzenlenecek olan Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası için gerçekleştirilecek hazırlık kampına, 13 sikletin 7’sinde Türkiye Şampiyonluğunu elinde bulunduran Trabzonlu genç boksörler (46 kg.’da Abdullah Karpuz, 48 Kg.’da Gökay Yılmaz, 54 Kg’da Kerem Özmen, 60 Kg.’da Ufuk Kuru, 63 Kg.’da Mehmet Aydemir, 66 Kg.’da Umut Can Bayraktar, 70 Kg.’da Mustafa Bayrak) çağrılmadı. Trabzonlu 2 boksör ise sadece antrenmanlarda partner olarak kullanılmak üzere kampa davet edildi”

Uçak biletlerini alamayacak kadar aciz misiniz?

Kaya, “Yani Türkiye’nin yıldızlar kategorisinde 7 siklette Türkiye Şampiyonu olan genç sporcular, Avrupa Şampiyonası’na katılamayacak. Gerekçe ise tasarruf tedbirleri.. Sporcular, kendi masraflarını karşılamayı önerdiği halde Türkiye Boks Federasyonu, Trabzonlu şampiyonları davet etmedi. Bunun üzerine bu vahim ve ayrımcı kararı protesto etmek için Trabzonlu sporcular kendilerini birbirlerine zincirledi. Bu federasyon bu hükümet, Trabzonlu Şampiyon çocukların uçak biletlerini ve kamp masraflarını karşılamaktan aciz midir?

Şiddetle Kınıyoruz 

Kaya, “Tıpkı futbolda 2010-2011 sezonunda yaşanan şike olayında olduğu gibi Trabzon’un evlatlarının emeğini, alın terini ve umutlarını çalıyorlar. Bu kararı alan Türkiye Boks Federasyonu’nu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı, halka tasarruf yaptırarak bir elleri yağda bir elleri balda saraylarda yaşayanları şiddetle kınıyoruz” dedi. 

Yetkililere Çağrı 

Kaya, “Buradan Sayın Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve Türkiye Boks Federasyonu’na çağrı yapıyorum. Gelecekte ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil ederek, madalyalar kazandıracak ve göğsümüzü kabartacak bu sporcularımıza ve ülkemize karşı bu günahı işlemekten vazgeçin” 

Bu Ah Sizlerden Çıkacaktır 

Kaya, “Milyonlarca dolar harcayarak devşirme sporcu getirip uluslararası karşılaşmalara çıkarırken, çok mütevazı bütçelerle büyük başarılar elde eden sporcularımız mı size çok geliyor? Trabzonlu şampiyon gençlerin başarısından mı rahatsız oluyorsunuz? Şampiyon 7 boksörümüzün kampa ve Avrupa Şampiyonası’na katılması için gereken talimatları veriniz. Yoksa gençlerimizin emeği, alın teri, akıttıkları gözyaşları ve ahı bir gün mutlaka sizlerden çıkacaktır”     ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim