Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Ulusal Tenis Turnuvası,  heyecan dolu maçlara sahne oldu. Ankara’dan Mersin’e ve Samsun’a kadar çeşitli illerden sporcuların katılımıyla gerçekleşen turnuvada kadınlarda Çağla Teoman, erkeklerde ise Mustafa Sancaklıoğlu birinci oldu.
 
Türkiye Tenis Federasyonu Büyükler Ulusal Tenis Turnuvasına katılan sporcuların son derece başarılı performanslar gösterdiklerini kaydeden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, tenisin giderek daha çok ilgi duyulan bir spor haline geldiğinin altını çizdi, “Ülke genelinde bu spor çok seviliyor. Trabzon’da da tenisçilerin sayısı hızla artıyor” dedi. Öztürk, “Pandemi sürecinde, temassız bir branş olduğu için en güvenilir branşlardan biri tenis” hatırlatmasını yaptı.
 
İki gün süren ve nefes kesen mücadelelerin ardından Kadınlarda final maçında Elif Yağmur Dölekli’yi yenen Çağla Teoman, turnuva birincisi oldu. Teoman, başarılı performansı ile alkış aldı, üçüncülüğü ise Berra Bayraktar elde etti. Erkekler finalinde ise büyük heyecan yaşandı. Turnuvanın favori isimlerlerinden güçlü rakibi Gökalp Ayar’la karşılayan Mustafa Sancaklıoğlu, mükemmel bir performans ortaya koydu ve zirveye kuruldu. Turnuvada erkeklerde Ümit Şarifi ise üçüncü oldu.
 
Sporcuların centilmence mücadeleler sergilediğinin altını çizen Trabzon Tenis İl Temsilcisi Serpil Sungur,  “Sporcular hem yeteneklerini sergilediler, hem de yeni dostluklar edindiler. Genç sporcuları ve onları spora teşvik eden velileri tebrik ediyorum” dedi. Tenis antrenörü Zafer Yasin Alpay ile birlikte dereceye girenlere kupalarını veren Sungur, “Trabzon, birçok branşta olduğu gibi teniste hem tesis, hem de sporcu sayısı, hem de başarılarıyla öne çıkan illerden biri” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim