39 Maçta 25 Gol Attı

Trabzonspor’un sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Crystal Palace’tan satın alma opsiyonu ile kiraladığı Norveçli golcü Alexander Sörloth, kısa süre içinde değerini yüzde 166 artırırken performansı ile Süper Lig’e damga vurdu. Kariyerinin en parlak dönemini Bordo-Mavili forma ile yaşayan Sörloth, forma giydiği 39 maçta 25 gol atıp, 8 asist yapan Sörloth, ligde ise 26 maçta 19 gol, 7 asist yaparak gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor. 

Real Madrid’in Gündeminde

Bordo-Mavili forma ile ortaya koyduğu performansla Avrupa’nın devlerinin de kısa süre içinde dikkatini çeken Sörloth’u Real Madrid ve Milan’ın transfer etmek istediği belirtiliyor. İspanya medyasında son zamanlarda Sörloth’un ismi çok fazla ön plana çıkmaya başladı. Trabzonspor, önümüzdeki sezon Crystal Palace’a 6 Milyon Euro ödeyip Sörloth’un bonservisini alacak. Spor kamuoyu da Sörloth’a övgü yağdırmış durumda.

En Değerli Oyuncu

Sörloth için, “Daha önce Türkiye’ye böyle bir golcü gelmedi. Çok komplike bir golcü. Uzun boyuna rağmen çok sprinter bir oyuncu. Her takıma böyle bir golcü lazım” şeklinde yorumlar yapılıyor. Şu anda Trabzonspor'un yanı sıra Süper Lig'in de en değerli futbolcusu konumunda yer alan 'Kuzey'in Kralı', dünya sıralamasında da kendine önemli bir yer edindi. Dünyada en değerli santrforlar listesinde 89. sırada yer alan Sörloth, 1995 doğumlu futbolcular arasında ise 60. basamağa demir atarken dünyadaki en değerli 626. oyuncu konumuna geldi.
 
Editör: TE Bilisim