Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) ev sahipliği adaylık bilgilendirmesi için basının karşısına çıktı.

İlk sözü alan TFF Başkanı Yıldırım Demirören şunları söyledi;

"Türkiye 32'ye varan stat projesiyle tek örnek ülke... 1 oyla kaybettik geçen sefer.  2 Mart'ta EURO 2024 ev sahipliği adaylığımız için başvuru yapacağız. Adaylığımızın hayırlı olmasını diliyorum. Katkıları olan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanımıza teşekkürlerimi iletirim. Statlarımız her ilde hazır. Ulaşım, konaklama bunları da dikkate alacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise şunları söyledi;

"Stadyum konusunda büyük bir atılım içerisindeyiz. Bu konuda bizim önümüzde sadece ABD var. Avrupa'da 1. sıradayız. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatı ile adaylık başvurusu yapmaya karar verdik. 

Türkiye, şanına yakışır bir organizasyon yapma konusunda kararlıdır ve bunu yapacaktır. Türkiye, sportif anlamda dünyadaki her organizasyonu yapabilecek güçtedir.

Türkiye altyapısıyla sportif anlamda her organizasyonu yapmaya adaydır. Bunun dışında da örneğin G20... Bunları da yapabilecek kudretteyiz. Ülkeye katma değer sağlayacak, gücümüzü artıracak organizasyonları alma konusunda kararlıyız. Yani seçiciyiz. Artık ülkemiz öyle bir noktada ki seçici davranmak zorundayız
 
Editör: TE Bilisim