Üst Üste Şok Goller

Çaykur Rizespor, ligin beşinci haftasında deplasmanda Kayserispor’un konuğu oldu. Yeşil-Mavili ekip, müsabakaya istediği gibi başlayamadı. 

Savunmada basit hatalar yapan Çaykur Rizespor, rakibin hızlı hücumlarına önlem alamadı. Müsabakanın 9.dakikasında köşe atışından gelen ortada Samba Sow’un golüne engel olamayan Yeşil-Mavili ekip, 34.dakikada da Welliton’un golü ile deplasmanda 2-0 geri düştü. İlk yarı bu skorla sona erdi. 

Jakob Attı Ama Süre Yetmedi

Müsabakanın ikinci yarısında teknik adam Hikmet Karaman’ın hamleleriyle birlikte Çaykur Rizespor daha baskılı bir oyun ortaya koymaya çalıştı. Karaman’dan 72.dakikada Leonard Kweuke hamlesi de geldi. Çaykur Rizespor aradığı golü 87.dakikada penaltıdan Jakob ile buldu ve umutlandı. Ancak en az 4 dakika uzatılan maçta Çaykur Rizespor beraberlik golünü bulamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. 

STAT: Kadir Has

HAKEMLER: Özgür Yankaya**, Erdinç Sezertam**, Mehmet Cem Hanoğlu**

KAYSERİSPOR: Muammer***, Levent**, Kana Biyik**, Anıl***, Kubilay** (Dk.53 Mijailovic*), Samba Sow**, Mabiala**, Deniz***, Welliton***, Nakaoulma*** (Dk.90 Murat Duruer?), Traore** (Dk.75 Umut Sönmez*)

ÇAYKUR RİZESPOR: Diallo*, Orhan**, Oboabona*, Ümit Kurt*, İsmail**, Saadane* (Dk.64 Recep Niyaz*), Petrucci**, Emrah**, Robin Yalçın* (Dk.46 Mehmet Akyüz*), Jakob**, Atiemwen* (Dk.72 Kweuke*)

GOLLER: Dk.9 Samba Sow, Dk.34 Welliton (Kayserispor), Dk.87 (pen.) Jakob (Çaykur Rizespor)

SARI KARTLAR: Kubilay, Mabiala, Deniz, Anıl, Umut Sönmez (Kayserispor), Ümit Kurt, Kweuke (Çaykur Rizespor)
 
Editör: TE Bilisim