SELİM YİNE SAHNEDE

Süper Lig’in dibine demir atan ve 11 haftada sadece 1 galibiyet 1 beraberlik 9 yenilgi alarak 4 puan toplayan Çaykur Rizespor, ligin 12’nci hafta maçında ligin güçlü ekiplerinden Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadı’nda oynanan maçta Atmaca sahaya hem milli araya moralli girmek hem de kaybettiği puanları telafi etmek amacıyla çıktı. Yeşil-Mavililer maça etkili başladı. Maçın ilk dakikalarından itibaren rakip kalede baskısını hissettiren Rizespor, baskının da meyvesini aldı. 12.dakikada Boldrin’in kestiği ortaya arka direkte iyi yükselen Selim Ay, takımını öne geçiren golü Alanyaspor ağlarına gönderdi: 1-0.

EN İYİ İLK YARI

Golden sonra da baskısını devam ettiren Atmaca, 24’üncü dakikada bu kez Boldrin’le gole çok yaklaştı. Savunmadan seken topa Brezilyalı oyuncu gelişine vurdu, top Alanyaspor defansından sekti ve direğe çarpıp kornere gitti. Korner atışını Boldrin kullandı. Bu kez de Sabo, altıpas içerisinde topu üstten auta gönderdi. İlk 12 haftanın en iyi ilk yarı performansını ortaya koyan Rizespor, oyun üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi ve ilk yarının geri kalan dakikalarında skor üstünlüğünü de koruyarak ilk yarıyı Selim Ay’ın golüyle 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya da etkili başlayan Atmaca, 46’ncu dakikada Boldrin’in şutunda Serkan’a takıldı.

FARK 2’YE ÇIKTI

69.dakikada Alanyasporlu futbolculardan topu çalan Umar Aminu topu Bryan Dabo’ya aktardı. Topla dribbling yapan Malili oyuncu ceza sahası içerisine girdi ve Milunovic’in müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında beyaz noktaya gelen Damjan Djokovic topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve Rizespor’u iki farklı üstünlüğüne taşıdı: 2-0. 78.dakikada Alanyaspor etkili geldi. Rizespor ceza sahası içerisine duvar paslarıyla gelen Turuncu-Yeşilli ekipte topla buluşan Eduardo, meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi. 82’nci dakikada yine Eduardo ceza sahası içerisinde topla buluştu. Angolalı oyuncu şutunu çekti ancak meşin yuvarlak direkte patladı.  Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında skoru koruyan Atmaca, maçı da 2-0 kazandı ve bu sezon ikinci galibiyetini elde ederek puanını 7’ye çıkardı.

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Fırat Aydınus**, Aleks Taşçıoğlu**, Erdem Bayık**

ÇAYKUR RİZE: Gökhan Akkan***, Holmen***, Selim***, Gökhan Gönül***, Cemali***, Djokovic***, Boyd*** (Dk. 65 Dabo***) , Boldrin*** (DK. 86 Bolasie*), Baiano***, Sabo** (Dk. 66 Umar Aminu***), Pohjanpalo***   

ALANYASPOR: Serkan**, Milunovic**, Juanfran** (Dk. 86 Oğuz*), Tayfur**, Umut** (Dk. 76 Leroy Fer**), Efecan**, Efkan** (Dk. 68 Eduardo**), Awaziem**, Emre**, Babacar**, Candeias**   

GOLLER: Dk. 11 Selim Ay, Dk. 70 Damjan Djokovic (P) (Çaykur Rizespor)

Editör: TE Bilisim