GERİ DÜŞTÜ

Süper Lig’de kalma adına adeta ölüm kalım maçlarına çıkan Çaykur Rizespor, İzmir deplasmanında Göztepe ile karşı karşıya geldi. Ligde kalma adına mutlak 3 puana ihtiyacı olan Yeşil-Mavililer, maça kötü başladı. Henüz 7’nci dakikada Göztepe Makana Rudi ile öne geçti. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Halil Akbunar’ın yerden arka direğe gönderdiği topa Makana Rudi vurdu, meşin yuvarlak Gökhan’dan döndü. Seken top tekrar Makana Rudi’nin önünde kaldı ve bu kez düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek Göztepe’yi öne geçirdi: 0-1.

GEDSON ATTI ATTIRDI

Golden hemen sonra toparlanan Çaykur Rizespor, 16’ncı dakikada eşitliği sağladı. Yusuf Sarı, son çizgiye inerek yerden kale alanına doğru gönderdiği top Kahraman’ın ters vuruşu sonrası ağlarla buluştu ancak yan hakem topun dışarıdan çevrildiğini işaret etti. VAR kontrolü sonrası hakem Volkan Bayarslan orta noktayı gösterdi: 1-1. 19’uncu dakikada Çaykur Rizespor, Cisse ile öne geçti: 2-1. 34’üncü dakikada bu kez Gedson sahneye çıktı ve farkı 2’ye çıkaran golü Göztepe ağlarına gönderdi: 3-1. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

FARKI AÇTI

Çaykur Rizespor ikinci yarıya hızlı başladı. İlk yarının yıldızları Gedson Fernandes ve Papis Cisse’nin işbirliğinde Atmaca farkı 3’e çıkardı. 53’üncü dakikada Gökhan Akkan’ın uzun topunda Cisse kafayla Gedson’a bıraktı. Gedson’un dar açıdan yaptığı vuruşta top bir kez daha Göztepe ağlarıyla buluştu: 4-1. İkinci yarıda rüzgarı arkasına alan Çaykur Rizespor 69’uncu dakikada Yusuf Sarı ile farkı 4’e çıkardı. Müsait bir pozisyonda kaleyi karşısına alan Yusuf, kaleci Kenan’ı avlamayı başardı: 5-1. 78’inci dakikada oyuna sonradan giren Pohjanpalo takımının 6’ncı golünü kaydetti: 6-1. 88’inci dakikada Ronaldo Mendes skoru tayin etti ve Rizespor bu sezon ilk deplasman galibiyetini elde etti: 7-1.

STAT: Gürsel Aksel

HAKEMLER: Volkan Bayarslan**, Esat Sancaktar**, Ali Tuna**  

GÖZTEPE: Kenan**, Kahraman**, Moubandje**, Murat**, Halil Akbunar**, Makana Rudi** Atakan**, Yalçın Kayan**, Tijanic**, Lourency** (Dk. 46 Mihojevic**), Jahovic** (Dk. 46 Di Santo**)

Ç.RİZE: Gökhan Akkan***, Gökhan Gönül***, Ponck***, Emir Han***, Eren Albayrak***, Phiri***, Yusuf Sarı****, Sabo***, Gedson Fernandes**** (Dk. 71 Ronaldo Mendes***), Bolasie** (Dk. 63 Boyd**), Cisse*** (Dk. 71 Pohjanpalo***)

GOLLER: Dk. 7 Makana Rudi (Göztepe), Dk. 16 Kahraman (k.k.), Dk. 19 Cisse, Dk. 34 ve 53 Gedson Fernandes, Dk. 69 Yusuf Sarı, Dk. 79 Pohjanpalo, Dk. 88 Ronaldo Mendes (Çaykur Rizespor)

Alihan Telatar'ın Maç Kritiğihttps://www.takagazete.com.tr/bu-da-bir-umut-makale,158631.html

Editör: TE Bilisim