GÖKHAN İZİN VERMEDİ

Çaykur Rizespor, Süper Lig’in 38.haftasında akşam Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadı’nda oynanan müsabakaya konuk takım Beşiktaş hızlı başladı. Henüz il dakikalarda Nkodou’nun şutunda kaleci Gökhan gole izin vermedi. Yeşil-Mavili eldiven Gökhan, 2’de Ljajic ve 4’te de Gökhan Töre’nin pozisyonlarında kalesinde devleşti. Ancak Yeşil-Mavili eldiven, 16.dakikada Nkodou’nun golüne bu kez engel olamadı ve Çaykur Rizespor sahasında 1-0 geri düştü. 17.dakikada da Ljajic’in attığı gol VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.

BEŞİKTAŞ BUNALTTI

Pozisyon üretmekte güçlük çeken Yeşil-Mavili ekip kalesinde ciddi pozisyonlar verdi. 30.dakikada Atiba ceza sahasına girip şutunu çekti, araya giren İsmail mutlak golü önledi. Yeşil-Mavili ekip ilk tehlikeli atağını 37.dakikada geliştirdi. Ceza sahasının sağında topla buluşan Remy'nin penaltı noktasına doğru çevirdiği topa Talbi gelişine vurdu, meşin yuvarlak üstten auta gitti.44.dakikada Atiba’nın attığı gol öncesinde elle oynama gerekçesi ile VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Çaykur Rizespor, ilk 45 dakikayı 1-0 geride tamamladı. 

FIRSATI KULLANAMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısına da Beşiktaş gol pozisyonu ile başladı ve yine sahnede kaleci Gökhan vardı. 48.dakikada Gökhan Töre’nin şutunda Gökhan Akkan farkın 2’ye çıkmasına izin vermedi. 54.dakikada Samudio’nun vuruşunu Ersin son anda golü önledi. 75.dakikada Gazzal’ın golü ile Rize evinde 3-0 geri düştü. Yeşil-Mavili ekip, 87’de İsmail ve 89’da Djokovic’in golleri ile skoru bir anda 3-2’ye getirdi. Ancak kalan süre Çaykur Rizespor’a puan için yeterli olmadı. Müsabakayı 3-2 kaybeden Yeşil-Mavili ekip büyük üzüntü yaşadı.

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen*, Ali Saygın Ögel*, Mustafa Savranlar*

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan***, Baiano* (Dk.46 Moroziuk*), Selim Ay**, Talbi**, İsmail**, Djokovic**, Yasin Pehlivan* (Dk.17 Loic Remy**), Michalak* (Dk.46 Abdullah*), Boldrin**, Erik Sabo* (Dk.66 Donsah*), Samudio**

BEŞİKTAŞ: Ersin**, Dorukhan**, Welinton**, Vida**, Nsakala**, Josef de Souza**, Atiba** (Dk.78 montero*), Ljajic** (Dk.85 Mensah*), Gezzal***, Nkodou***, Gökhan Töre*** (Dk.62 Larin**)

GOLLER: Dk.16 Nkadou, Dk.56 Gökhan Töre, Dk.75 Gezzal(Beşiktaş), Dk.87 İsmail, Dk.89 Djokovic (Çaykur Rizespor)

SARI KARTLAR: Ljajic (Beşiktaş), Djokovic (Çaykur Rizespor)

Alihan Telatar'ın Maç Kritiği

Editör: TE Bilisim