DJOKOVIC AŞIRTTI OLMADI

Çaykur Rizespor, 37.haftanın açılış maçında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Son iki maçını kazanmanın morali ile Gençlerbirliği karşısına da 3 puan parolası ile çıkan Yeşil-Mavili ekip ilk dakikalarda kontrollü futbolu ile dikkat çekti. 14.dakikada Gençlerbirliği kalecisi Übeyd’in uzaklaştırmak istediği top Djokovic’in önünde kaldı. Yeşil-Mavili oyuncunun uzaktan aşırtma vuruşunda top az farkla oyun dışına gitti. 37.dakikada ise Çaykur Rizespor kalecisi Tarık, Sio’nun şutunda köşeye giden topu çelerek mutlak bir golü önledi.

Alihan TELATAR'ın maç yorumunu okumak için tıklayınız...

SOYUNMA ODASINA GERİDE GİTTİ

Yeşil-Mavili ekip, 45.dakikada Johansson’un golüne engel olamazken soyunma odasına 1-0 geride gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi Gençlerbirliği ataklarla başladı. Henüz ilk dakikalarda Candeias ve Stancu ile gol girişiminde bulunan Başkent ekibi, tehlikeli geldi. 49.dakikada ise Çaykur Rizespor Melnjak ile gol aradı. Hırvat sol bekin sol çaprazdan çektiği şut çerçeveyi bulmadı. 50.dakikada Michalak’ın şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti. 56.dakikada Djokovic ceza sahası dışından çok sert bir şut çıkardı, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

GOL ARARKEN GOL YEDİ

Müsabakanın 62.dakikasında hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Stancu'nun pasıyla ceza sahası yayında topla buluşan Sio'nun şutunda savunmadan seken top köşeden ağlarla buluşurken Çaykur Rizespor 2-0 geri düştü. 67.dakikada kullanılan köşe atışında Skoda’nın kafa vuruşunda top üstten auta gitti. Çaykur Rizespor aradığı golü 74’te Samudio ile buldu ve skoru 2-1’e getirdi.

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Bahattin Şimşek**, KemalYılmaz**, Yusuf Bozdoğan**

GENÇLERBİRLİĞİ: Übeyd***, Johansson***, Metehan**, Angelo**, Halil**, Piris**, Soner**, Candeias**, Sio*** (Dk.69 Mustafa Seyhan*), Lima**, Stancu***

ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık*, Moroziuk**, Emir Dilaver*, Talbi*, Melnjak**, Djokovic**, Yasin** (Dk.78 Donsah*), Michalak**, Fernando* (Dk.66 Samudio**), Sabo**, Remy* (Dk.65 Skoda*)

GOLLER: Dk.45 Johansson, Dk.62 Sio (Gençlerbirliği), Dk.74 Samudio (Çaykur Rizespor)

SARI KARTLAR: Halil (Gençlerbirliği)

Editör: TE Bilisim