ATMACA TUTUK BAŞLADI
 
Süper Lig’in 5.haftasında Çaykur Rizespor, Ankaragücü’nü konuk etti. Ligde oynanan ilk 4 haftada galibiyet yüzü göremeyen ve 2 puanla 18.sırada yer alan Yeşil-Mavililer galibiyet elde ederek hem 3 puan hasretine son vermek hem de küme bandından uzaklaşmak için sahaya çıktı. Ancak maçın ilk dakikalarında konsantrasyon eksikliği yaşayan Yeşil-Mavililer, 5. dakikada Sağ kanattan yapılan ortada ön direkte topu kontrol eden Paintsil’e engel olamayarak 1-0’lık skorla yenik duruma düştü.
 
ŞANSSIZ GOL ATMACA’YI ATEŞLEDİ
 
Golden sonra Remy’le 9.dakikada kafa vuruşundan yararlanamayan Rizespor, 15. Dakikada skorun 2-0’a gelmesini önleyemedi. Hızlı gelişen Ankaragücü atağında savunmanın arkasına atılan topu kaleci Gökhan uzaklaştırsa da Melnjak’a çarpan top kaleyue yöneldi ve Paintsil, bir kez daha fileleri havalandırdı. Ancak oyundan kopmayan Atmacalar 18. dakikada Fernando’nun, harika golüyle nefis bir hareketle şut açısını yarattı ve güzel bir vuruşla topu uzak köşeden ağlara gönderdi.
 
42’DE FARK YİNE 2’YE ÇIKTI
 
Golden sonra rakip kalede daha fazla görünmeye çalışan Rizespor 30.dakikada Boldrin'İn arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta Abdullah Durak topu ağlara gönderdi ama bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu dakikadan sonra her iki takım da skor üretmek için riskleri aldı. Yeşil-Mavililer 42’de sol kanattan Pinto'nun ortasında ön direkte Börven kafa vuruşunu önleyemeyince skor 3-1’e geldi.
 
BOLDRİN’DEN HARİKA GOL
 
İlk yarı bu skorla bitecek denirken sahneye Boldrin çıktı. 45+2.dakikada kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta tecrübeli 10 numara çok güzel bir vuruş yaparak topu yan direk dibinden ağlara gönderdi. Rizespor soyunma odasına 3-2’lik yenik gitse de bu gol Atmacayı ikinci yarı öncesi umutlandırdı.
 
TECRÜBELİ YILDIZ FARKINI GÖSTERDİ
 
Müsabakanın ikinci yarısında ise tam da beklendiği gibi gerçekleşti. 48’de Moroziuk'un sağ kanattan arka direğe doğru yaptığı ortada Kitsiou'dan seken top kornere gitti. Rizesporlu oyuncular Kitsiou'nun topla elle oynadığı gerekçesiyle hakem Abdülkadir Bitigen beyaz noktayı gösterdi. Topun başına gelen Fransız Yıldız Remy Panenka vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Ama VAR incelemesi sonrasında penaltı atışının tekrarına karar verildi. Ancak Remy, penaltı atışını ikinci kez kullandı ve bir kez daha topu filelere göndererek skora dengeyi getirdi.
 
RİZE ÖNE GEÇMESİNİ BİLDİ
 
Golden sonra da baskısını arttıran Rizespor, 59. dakikada Moroziuk sağ kanattan ortasını yaptı. Erdi topu karşıladı. Seken topla bir kez daha Moroziuk buluştu, Şahverdi Çetin'in müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Yine topun başına geçen Remy yine ağları sarsmasını bilerek Rizespor’u 4-3’lük skorla öne geçirdi. Müsabakanın 74. dakikasda da Remy'nin vuruşunda kaleciden seken topu Skoda tamamladı ancak bu gol yine ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.
 
REMY HAT-TRİCK YAPTI
 
Kalan dakikalarda adeta rakip sahaya kamp kuran Rizespor, 77. dakikada ceza sahasında topla buluşan Remy, güzel bir vuruşla direk dibinden topu ağlara göndererek hat-trick yaptı ve skoru da 5-3’e getirdi. 86.dakikada da maça yeni başlamışcasına oynayan Rizespor’da, savunmanın arkasına sarkan Skoda, kaleciden sıyrılıp vuruşunu yaptı. Erdi topu çizgiden çıkarttı. Son dakikalarda Ankaragücü farkı azaltmak için hamlelerde bulunsa da maçı Rizespor 5-3’lüğk skorla kazanmasını bildi.
 
STAT: Çaykur Didi Stadyumu
 
HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen **, Kerem Ersoy **, İbrahim Bozbey **
 
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan ***, Emir Dilaver ***, Dario Melnjak *** (Dk. 70 İsmail Köybaşı **), Mykola Moroziuk ***, Abdullah Durak ***, Fabricio Baiano *** (Dk. 81 Jovancic **), Fernando Boldrin ***, Godfred Donsah *** (Dk. 45 Skoda **), Yassine Meriah ***, Loic Remy **** (Dk. 83 Tunay Torun?), Fernando *** (Dk. 70 Michalak **)
 
MKE ANKARAGÜCÜ: Ricardo **, Michal Pazdan ** (Dk. 67 Emre Güral **), Erdi Dikmen **, Tiago Pinto **, Stelios Kitsiou **, Saba Lobzhanidze ** (Dk. 74 Luka Adzic **), Şahverdi Çetin ** (Dk. Endri Çetin **), Alper Potuk **, Joseph Paintsil ** (Dk. 46 Sarlija **), Idriz Voca ** (Dk. 90 Atakan Çanka?), Torgeir Börven **
 
GOLLER: Dk. 5-15 Joseph Paintsil, Dk. 43 Börven (Ankaragücü), Dk. 19 Fernando, Dk. 45 Boldrin, Dk. 55 (P)- 62 (P)-  78 Remy (Rizespor)
 
KIRMIZI KART:  Dk. 45 Alper Potuk (Ankaragücü)
https://www.takagazete.com.tr/gelecege-donus-makale,156494.html
Editör: TE Bilisim