ÇOK İYİ İMKANLARA SAHİP BİR KULÜP

Erzurum kampında TAKA’YA özel açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor’un tecrübeli stoperi Selim Ay; “Çaykur Rizespor’un yıllardır hayal ettiği başarıya bu sezon inşallah kavuşacaktır” dedi. Geçen sezon Bülent Uygun’un gelmesi ile kaybolan özgüvenin yeniden kazandıklarını belirten kaptan Selim Ay; “Çaykur Rizespor camiası çok iyi imkânlara sahip bir kulüp. Yıllardır hedeflenen başarıya aç bir camia. Geçen sezon kötü giden bazı süreçler olsa da iyi bir şekilde bitirdiğimizi inanıyorum. Geçen sezon Bülent hocanın gelmesi bize çok büyük enerji verdi. Bir iki dokunuş sonrası takım halinde özgüven geldi bize ve sezonu da sıkıntı çekmeden bitirdik. Bu sezon yeni yapılanmada Bülent hocanın da büyük payı var. Hoca ve yönetim iş birliği içinde Rizespor’u çok daha iyi bir yere getirmek için uğraş veriyorlar.

BU İŞİN PSİKOLOJİK KISMI DA VAR

Ben daha önce de Konyaspor’da da takım kaptanlığı görevini yaptım. Rizespor’da da en iyi şekilde bu görevi yapacağım. Kaptan bir köprüdür zaten.. Takım arkadaşlarımın çoğu tecrübeli isimler, birçok isim daha gelecek. Parolamız şeffaflık olacak. Hepimiz Çaykur Rizespor’un başarısı için uğraş vereceğiz. Samimi ve iyi niyet olduktan sonra başaramayacağımız bir şey yoktur. Bu büyük camia başarıyı aç ve ben inanıyorum ki hep birlikte Çaykur Rizespor’u çok daha iyi yerlere getireceğiz. Yeni yapılanma süreceğine girdik. Kabuk değiştiriyoruz. Heyecan veriyor ama bu durum iyi bir yere de gider, aşağıya da çeker. Özellikle sabır çok önemli. Bu işin psikolojik kısmı da var. Bu işin bilincindeyiz.

HEDEF AVRUPA’YA GİTMEK

Taraftarımız ile birlikte hedef Avrupa kupalarına gitmek. İyi oyuncular da gelecek diye düşünüyorum. Bülent hocamız çok tecrübeli isim. Oyuncu grubu olarak çok heyecanlıyız. Herkes kendine düşen görevi yapıp, samimi ve şeffaflık altında başarı gelecektir. Oyuncu grubu olarak özellikle yeni gelen arkadaşların adaptasyon sürecini atlatmalarına yardımcı olmamız gerekiyor. Bu iş ilk maçtan itibaren değil, ilk idman, ilk hazırlık maçından başlayarak yenilmeyen bir Rizespor’u alışkanlık haline getirmemiz lazım” dedi.

ALPER VE HOLMEN FAYDA VERECEKTİR

Yeni transfer Alper Potuk hakkında konuşan Selim Ay; “Alper benim Milli takımdan da arkadaşım. İyi arkadaşız. Takıma enerji ve yetenek anlamında pozitif fayda verecektir. Kendisi hemen gelmesine rağmen çok çabuk uyum sağladı. Takım içinde çok iyi bir arkadaşlık bağı var. Bu başarıyı getirecektir. Bir diğer yeni arkadaşımız Sebastian Holmen’in abisi Samuel Holmen benim Konyaspor’dan eski takım arkadaşım. Kendisi ile de konuştum. Aynı mevkide oynuyoruz. Kim oynaması önemli değil, kimin Rizespor’a daha çok fayda vermesi önemli. Takımda oynayan oynamayan herkes mutlu olması lazım.

ÇÜRÜK ELMAYA MÜSAADE ETMEYİZ

Zaten böyle olduğu zaman başarı gelecektir. Hem Alper hem Holmen İnşallah başarılı bir sezon geçirirler. Takım çok iyi çalışıyor, kampta hava çok güzel. Anadolu takımlarında birlik beraberlik olmadığı zaman çok başarının geleceğini zannetmiyorum. Takım içinde çürük elma varsa zaten müsaade etmeyiz. Çok yetenekli olan takım içinde sevgi saygı olmazsa bir yere gelemiyorsunuz. İsim önemli değil, önemli olan o havayı yakalamak. Bizim takımda bu hava var, yeni gelecek olan arkadaşlarla çok daha iyi havamız olacaktır diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

FUTBOL EVRENSELDİR

Yabancı kuralında yeni alınan kararlar hakkında konuşan tecrübeli isim Selim Ay; “Bizi geliştiren kaliteli yabancı isimlere eyvallah ama bazı iş bilmeyen kulüp yöneticiler tüm yabancıları dolduruyorlar. Kaliteli olmayan isimleri alıyorlar. Eğer elinde yerli o ayarda isim varsa onları almanıza gerek yok diye düşünüyorum. Bu sene 3 yerli oynama zorunluluğu var. Ayrıştırmaya girmeyeceğim. Neymiş efendim ‘Türk oyuncu yatarak para kazanıyor.’ Böyle bir şey yok. Tam tersi. Türk oyuncu kadar inatçı insan yok. Bence sayılar sınırlar neye göre onu da bilmiyorum. Bu olay, sistem yanlış yönetildiği için arkasında problem doğuruyor. Futbol evrensel. İnsanlar bunu yanlış yönlendirdiği için arkasında problemler oluşuyor” cümlesini kullandı.

ALİHAN TELATAR

Editör: TE Bilisim