Milli maçlar nedeniyle Süper Lig'e verilen arada Çaykur Rizespor, Giresunspor ile hazırlık maçı oynayacak.Yarın Çaykur Didi Stadyumunda saat 14.00’de başlayacak maçta pandemi nedeniyle yayınlanan güncel TFF talimatı geçerli olacağı ifade edildi. Milli aranın ardından lige daha güçlü döneceklerini ifade eden Teknik Direktör Stjepan Tomas, Giresun maçını çok önemsediğini ve kadroda bulunan bütün futbolcuları görmek için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
 
Tomas, “Yeni oyuncuların da takıma adapte olması ve arkadaşlarıyla kaynaşması açısından bu 15 günlük aranın kendileri için çok iyi olacak. Lig uzun ve zorlu bir maraton. Bu süreçte de alternatifli bir kadronun çok önemli. Aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla hemen her mevkide alternatif oyunculara sahip olduk hem de bu uzun maratonda birbirini destekleyecek bir ekip oluşturmayı hedefledik. Milli arada da sadece eksiklerimizi ve hatalarımızı gidermekle kalmayacağız yeni katılan arkadaşlarımız için de uyum sürecini en iyi şekilde geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
Ligde henüz galibiyetlerinin bulunmamasının da takım üzerinde bir baskı yarattığına vurgu yapan Tomas, “gol yollarındaki sorunu çözdükleri zaman daha rahat olacağız. Oyun açısından takımımı özellikle oynadığımız son Erzurum maçında beğendim. Ancak gol atamadık, yani tek eksiğimiz goldü. Zaten futbol golle anlamlanıyor, atılan ve size galibiyeti getiren golle kendisini ifade ediyor. Biz de en kısa sürede bu sorunu çözmek için daha çok çalışacağız.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim