EKUBAN SAHNEYE ÇIKTI
 
Trabzonspor, Süper Lig’in 9.haftasında sahasında BB Erzurumspor’u konuk etti. İlk 8 haftalık periyotta ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, BB Erzurumspor maçını kazanıp ligde yeni bir sayfa açma amacıyla çıktı. Abdullah Avcı yönetiminde çıkılan zorlu müsabakaya oldukça etkili başladı. Yoğun yağmura rağmen oldukça tempolu bir karşılaşma oynanırken ilk tehlikeli atağı Trabzonspor Ekuban ile yakaladı ancak golü bulamadı. 10.dakikada bu kez Afobe kaleyi yokladı ancak vuruşunda top yandan auta gitti. 20.dakikada ise Nwakaeme sahneye çıktı. Üç oyuncu Nijeryalı oyuncunun gol vuruşu yapmasına izin vermedi.
 
AFOBE ETKİSİZ KALDI
 
Karşılaşmanın 23.dakikasında Abdülkadir Ömür ceza sahasında Ekuban’ı gördü, Ganalı oyuncu sol ayağı ile kontrol edip sağ ayağı ile gol vuruşunu yaparak Kayacan’ı çaresiz bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Müsabakanın 44.dakikasında Mina’nın attığı gol VAR uyarısı sonrası faul gerekçesi ile iptal edildi. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası 1-0’lık skorla Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Müsabakanın ikinci yarısına da Trabzonspor etkili başladı. 50.dakikada Nwakaeme’nin pasında Afobe geriye çıkardı, Ekuban’ın vuruşunda top üstten auta gitti. 52.dakikada Ekuban’ın pasında Afobe topu ayağından aşınca Trabzonspor mutlak golden oldu.
 
BAKER ZOR OLANI YAPTI
 
56.dakikada BB Erzurum atağında Uğurcan Çakır topu elinden kaçırdı, toplu buluşan Gomes’in vuruşunda meşin yuvarlak direkten auta gitti. Bu dakikalarda kalesinde baskı gören Trabzonspor kontratakla BB Erzurum kalesini yokladı. 62.dakikada Ekuban’ın pasında Baker çok müsait pozisyonda takımını rahatlatacak ikinci golü atamadı. Müsabakanın son dakikalarında BB Erzurumspor’un artan atakları vardı. Gomes ve Sissoko ile beraberlik golüne yaklaşan BB Erzurumspor’a Hugo ile kaleci Uğurcan izin vermedi. 90+2’de Djaniny topu kendi sahasından alıp ceza sahasına girdi, vuruşunda Kayacan gole izin vermedi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı. Trabzonspor, müsabakayı 1-0 kazanarak altın değerinde 3 puanın sahibi oldu.
 
STAT:
Medical Park
 
HAKEMLER: Erkan Özdamar*, Serkan Olguncan*, Kamil Çetin*
 
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Pereira** (Dk.86 Serkan*), Edgar**, Hugo**, Marlon**, Abdulkadir Parmak**, Lewis Baker**, Abdülkadir Ömür** (Dk.84 Djaniny*), Nwakaeme** (Dk.86 Bilal*), Ekuban***, Afobe** (Dk.62 Flavio**)
 
BB ERZURUMSPOR: Kayacan**, Murat**, Mina**, Gökhan**, Kaan**, Donald**, Muhammed** (Dk.72 Emrah*), Obertan**, Sissoko** (Dk.87 Hamroun*), Novikovas**, Gomes**
 
GOLLER: Dk.23Ekuban (Trabzonspor)
 
SARI KARTLAR: Murat, Mina, Kayacan (BB Erzurumspor), Afobe (Trabzonspor)
Editör: TE Bilisim