İSKENDER GÜNEN (SABAH): Bazı karşılaşmalar var ki; oyun gerekli yeterlilikte olmasa bile istediğiniz sonucu almak büyük önem taşır. Önemli oyuncularından yoksun bir ekiple sahaya çıkan Trabzonspor'un deplasmanda aldığı üç puan ve bu hafta da liderliğin sürdürülmesi takıma büyük bir öz güven olarak yansır. Fakat irdelenmesi gereken asıl noktanın bazı oyuncuların yokluğunda daha farklı bir oyun stratejisi düşünülmesi olduğunu düşünüyorum...

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Rakibin her şeyi denediği dakikalarda Trabzonspor’un direnci ayrı bir hikaye. Uzatma dakikalarının macerası farklı yazılır sezon bittiğinde. Teslim olmama duygusu var. Trabzonspor’un sezon boyuncu kazanç hanesine yazacağı en büyük artısı bu olmalı. O duvarı kuranları saygı ile anacaklardır.

Tüm olumsuzluklara karşın Trabzonspor’un unvanını koruma gayretini takdir ediyorum. Her maç bir adım. Her galibiyet sağlam bir yürüyüş hikayesi. Sayfaları tek tek okumak gerek, hem de sindirerek.

Altını çizeyim; bu sıradan bir galibiyet değil. Şampiyonluk isteyen oyuncu grubunun duruşudur haneye yazılan üç puan! Tek tek oyuncu yazamam ama; Berat, Hugo, Ömür ve oyuna sonradan giren Siopis’e parantez açabilirim. Kimse “niye kulübede idim” sormuyorsa, rota bellidir!

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET):  Sezon başından beri Abdullah Avcı’yı ofansif tercihleri üzerinden övüyorduk. Fenerbahçe karşısında merkezde Bakasetas-Abdülkadir’i bir arada başlatması, ilk 11’de beş hücumcuya yer vermesi cesurcaydı. Yedinci haftada Alanya, sekizinci haftada da Kayseri maçlarında skor 1-1’ken sahadaki tek ön liberosunu çıkarıp altı hücumcuya dönmesi cesurdan da fazla... Belki çılgıncaydı. Ama çok büyük keyif veriyordu bu tercihleriyle. Dün sezonun genelindeki davranışının aksine bir hamle yaptı, 46’da Siopis’i soktu ve bu yıl belki de ilk kez pragmatik bir değişiklikle neticeye gitti Avcı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Gervinho açık alana hücum eden hızlı bir oyuncu, dar alan becerisi ve tekniğiyle yerleşik savunmalara hücum edecek oyuncu profili değil. Onun özelliğine uygun pozisyonla da gol atmasını bildi. Çok iyi oynamadığı maçta takımına 3 puanı kazandırdı. Göztepe'nin ikinci yarı düşen temposu, Trabzon'un doğru savunmasıyla topa sahip olması, doğru oyuncu değişiklikleri, doğru saha içi formasyonu lider gidilen Göztepe maçından lider dönülmesini sağladı.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): 2. yarıya Siopis hamlesi ile gelen Trabzonspor, Göztepe’nin ilk yarıdaki yüksek tempolu oyunu devam ettiremeyişi ile hem daha dirençli bir görüntü sergiledi hem de boş alanlar buldu. Abdülkadir Ömür’ün (ki maçta neredeyse driplingle adam eksilten tek oyuncuydu) nefis asistini, Gervinho’nun gol yapması ile öne geçmeyi de başardı. Sonrası kontrollü oyunu geriye çok yaslanmadan, stoper tandemi iyi oynayan Trabzonspor, geri dönüş için temposu her geçen dakika düşen Göztepe’ye müsaade etmedi ve sezonun eksikler göz önüne alındığında en değerli galibiyetlerinden birini almayı başardı.

YUNUS EMRE SEL (FOTOMAÇ): Siopis'in dirençli oyunu sahadaki diğer isimlere de ilham oldu. Özellikle Abdülkadir Ömür'ün sazı eline aldığı bir 20 dakikalık bölümde Trabzonspor istediğini aldı. Daha sonra ise Trabzonspor'un oyun anlamında nasıl bir revizyona ihtiyaç duyduğunu tekrar müşahede ettik. Ancak 90 dakikanın bitiş düdüğü çaldığında konuşulması gereken oynanan futboldan çok gösterilen fedakarlıklardır bence.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE): Maçtan önce merak ettiğimiz şuydu; Bakasetas ve Nwakaeme'nin olmadığı bir Trabzonspor, İzmir'de neyi ne kadar yapabilecekti? İlk yarıda hiç yoklardı. Şu bir şans oldu! Gervinho kariyerinde gerçek yeri sol kanatta oynama imkânı bulmuştu. Etkisiz Trabzonspor, bu kanattan golü Gervinho ile buldu! Yine Ömür kanattansa orta sahada daha efektif gözüktü. Beşli savunma yapan Göztepe gole kadar hiç pozisyon vermedi. Trabzon ikinci yarıda topa daha çok sahip oldu. Bu Göztepe'nin pozisyon bulamamasına yol açtı.

Editör: TE Bilisim