TFF 3.Lig’de Trabzon’u temsil eden Ofspor ile Yomraspor bilindiği gibi sezonu ilk beş içinde tamamlayıp 2.Lig’e yükselmek için Play-Off eleme maçlarında oynamaya hak kazanmış, ancak çeyrek Final maçlarında birer galibiyet ve birer mağlubiyet alarak gol averajıyla elenmişlerdi. Tabi bu sonuçlar bazı çevrelerce, ki bunlar içinde kulübe yakın olanlar da az değil, ‘Yine başaramadılar’ değerlendirmesiyle dudak bükülerek karşılandı.

Aslında ortada büyük, hem de çok büyük ve alkışlanması gereken bir başarı vardır. Mütevazı iki ilçe takımının kendileriyle kıyaslanmayacak ölçüde imkanlara sahip şehir takımları arasında aldıkları bu sonuçlar her türlü takdirin ötesindedir. Hemen hemen hiçbir geliri olmayıp ekonomik sıkıntılarla boğuşan bıraktık teknik kadro, futbolcu ödemelerini sadece Covid testleri için bile ayda 30-40 bin TL ödemek zorunda kalan, bir sezon için ortalama 5 milyon TL’ye ihtiyaç duyulan, lakin, şehrin dinamiklerinden destek görmeyen, imkanı olan iş insanlarının ve siyasetin umursamadığı, kongre zamanlarında kulübe talip çıkacakların ortadan kaybolduğu, verilen vaatlerin iki gün sonra unutulup kaderleriyle baş başa bırakılmış bu takımlarınızın bırakın bu sonuçları almasını, varlıklarını sürdürebilmesi bile başlı başına bir mucizedir.

Birkaç fedakar ve cefakar insanın tüm yükü üzerine aldığı ancak yine de ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamadığı bir ortamda ortaya çıkan tablo ayakta alkışlanacak güzelliktedir. Bu yüzden Of’un Başkanı Olcay Saral ve ekibine, Yomra’nın da Başkanı Davut Atmaca ve yönetimine minnet borcu vardır. Biz de ‘Marifet iltifata tabidir’ sözünden yola çıkıp her iki takımımızın başkanından, teknik kadrosuna, oyuncusundan malzemecisine kadar herkesi kutluyorum. İyi ki varsınız..

YORUM HABER: SERVET ÖZKARA

Editör: TE Bilisim