YETENEKLİ FUTBOLCU
 
Trabzonspor’un Real Valladolid’den Stiven Plaza’yı ve Rosenborg’dan kadrosuna kattığı Anders Trondsen’i kadrosuna kattıktan sonra bu iki oyuncunun nasıl bir performans izleyeceği merakla bekleniyor. Özellikle de güçlü fiziği ve cüssesine karşın hareketli görüntüsüyle dikkat çeken, rakip savunmaları yıpratarak dengesini bozan Ekvadorlu santrfor Plaza, sırtı dönük top alabiliyor, hava topu indirebiliyor. İyi top saklayarak, arkadaşlarına servis ediyor. Son vuruşlar konusunda becerikli olmasının yanında bencil bir forvet de olmayan futbolcu, müsait durumdaki arkadaşlarını da görüyor.

 
RONALDO KEŞFETTİ

Set hücumlarının yanında kendi yarattığı pozisyonlarla da sık sık gol pozisyonuna girebilen Plaza’nın, rakibin hatalarından yararlanarak kaydettiği birçok golü var. Oyunun savunma yönünde de olan oyuncu top rakibin ayağındayken pres de yapıyor. 21 yaşındaki futbolcunun İspanyol ekibi tarafından geleceğe yatırım olarak transfer edildiğine ve bundan sonra kendisini daha da geliştirmesinin beklendiğine dikkat çekiliyor. Real Valladolid kulübünün sahibi ve başkanı olan Ronaldo, Trabzonspor’un kadrosuna kattığı genç futbolcunun en büyük hayranı.
 
GOL KRALI OLDU MANU’YU BÜYÜLEDİ
 
Stiven Plaza’nın asıl vitrine çıktığı yer, 2018’de Uruguay ev sahipliğindeki U20 Libertadores Kupası oldu. Gol kralı olarak tamamladığı turnuvada Manchester United scoutları tarafından izlenen ve çok beğenilen futbolcuyla halihazırda ilgilenen birçok kulüp bulunuyordu. Fransa’nın Dijon, Romanya’nın Dinamo Bükreş ve Meksika’nın Santos Laguna kulüpleri oyuncuyu kadrosuna katmak için uğraş verirken, Trabzonspor transferde mutlu sona ulaştı.
 
Editör: TE Bilisim