Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle liglere verilen aranın adından Bölgesel Amatör Lig’deki takımların akıbeti ne olacağı merakla bekleniyordu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu, 11 grubun liderlerinin bir üst lige yükseleceği kararının ardından Bölgesel Amatör 3. Grup’ta elde ettiği 44 puanla adını 3. Lig’e yazdıran Sarı-Siyahlılar, 65 yıl sonra ilk kez profesyonel camiaya yükselmiş oldu.
 
3 YILDA 2. ŞAMPİYONLUK

Büyük özveriyle bu sevinci yaşadıklarını ifade eden Başkan Yücel Satıral, şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiklerini büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldiklerini ifade etti. Şampiyonluk sürecinin kolay olmadığını sözlerine ekleyen Satıral, “3 yıldır takımı yönetiyorum. Son iki yıldır da Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ettik. Zorlandığımız günler oldu ancak sonunda başarıya ulaştığımız için mutluyum” dedi.
 
ÖDEMELER İÇİN EVİNİ KAYIĞINI SATTI

Ekonomik olarak çok zorlandıkları bir süreçten geçtiklerini ifade eden Başkan Satıral, “İlk yılımda Artvin Amatör Küme’den adımızı Bölgesel Amatör Lig’ine yazdırmıştık. Ardından ligde 1 yıl kalmasını bildik. Bu yıl ise şampiyon olarak 65 yıllık profesyonel özlemi dindirdik. Ancak bunlar kolay olmadı. Zaman zaman ekonomik sorunlar yaşadık. BAL’da ilk sezonda dam diye ifade edilen deniz kenarında yerimi sattım. Ardından kayığımı satmıştım. Bu sezon da evimi sattım kredi çektim futbolculara olan paramızı verdik. Bu şampiyonluk kolay gelmedi” ifadelerini kullandı.


 
HER ŞEY PARA DEĞİLDİR

Satıral, “Bir ara ligden çekilmeyi dahi düşünmedik değil. 3 dairemi sattım. Samimiyetimizi gören futbolcular da bu işin sonunu getirebileceklerine inandıklarını bizlere göstermiş oldu. Zaten takımdaki birçok futbolcu birbirini tanıyan isimlerdi. Birkaç kaliteli isimleri daha kadroya ilave ettik. Belki de BAL’daki en düşük bütçeyle beraber başarı elde ettik. Para bu işte bir araçtır. Parasız tabi ki bu işler olmuyor ama her şeyi para olmadığını da futbolcularım bana gösterdi” dedi.
 
SAÇMA BİR STATÜ

Statü hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Satıral, “Bu ligde istikrar sağlamak imkansız. Herhangi bir gelir desen yok, zaten ilçenin durumu da ortada beklentimiz bile olmadı. Bölgesel Amatör Lig’den bir üst lige yükselen kulüp başkanı olarak BAL’ın yeniden dizayn edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
 
TAKIMI BOZMAYACAĞIZ

Gelecek sezon öncesinde de açıklamalarda bulunan Başkan Satıral, “Takımı bozmak istemiyoruz. Zaten birçok isimle de anlaşma sağladık. İskeleti koruyacağız. Teknik heyetin vereceği raporların ardından da dış transfer çalışmalarına başlayacağız. Bizim amacımız olmak ve üst liglere futbolcu yetiştirebilmektir. Ancak takım bu sezon gösterdiği başarıyı kulüp tarihinde ilk defa oynayabileceği profesyonel camiada da gösterebilirse buna ket vurmayız. Kulüp başarısı için üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı.
 
BU BİR BAŞARI HİKAYESİDİR
 
ÇOK ANLAMLI BİR BAŞARI

Elde edilen şampiyonluğun kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden Teknik Direktör Ufuk Sarı elde ettikleri başarıdan dolayı çok farklı duygu yaşadığını ifade etti. Başarı hikâyesi yazdıklarını ifade eden Teknik Sarı, “35-36 senedir futbolun içerisindeyim. Benim için en anlamlı şampiyonluklardan birisi oldu. Ligin 3. haftasında takıma dahil oldum. Bu süreden sonra oynanan her maçta futbolcuların gelişimini aidiyet duygusunu gördükçe skorlar da istediğimiz gibi oldu. Ardından da başarının gelmesi kulüp tarihinde ilk kez profesyonel camiaya adım atmamız bizim için çok değerliydi” dedi.
 
16 BİN NÜFUSLU İLÇE BAŞARISINA BAŞARI KATIYOR

16 Bin nüfuslu bir ilçenin böylesine sporda başarılı olmasının önemine değinen Sarı, “Hentbol Kadınlar Süper Lig’inde de bir takımımız var. Şimdi de Arhavispor adını futbolda da başarılı bir konuma getirdi. Tabi ki yaşanan süreç ilçeye belki de mali açıdan zorluklar getirebilir ancak doğru hamlelerle gelecek sezona da damga vurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


 
ZOR SÜREÇLERDEN GEÇTİK

Çok zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Sarı, “Mali açıdan sıkıntılar yaşadığımız zaman oldu. Bu konuda kolayca göremeyeceğimiz bir hareket Başkanımız Yücel Satıral’dan geldi. Evini satıp kredi çekerek futbolculara olan ödemeleri gerçekleştirdi. Öyle zamanlar geldi ki ilçedeki esnafları ziyaret edip kendilerine forma satarak primleri ödediğimiz anlar da oldu. Futbolun sadece bir oyun olmadığını bir kez daha gördüm. Burada futbolcu kardeşlerimize bizlere sahip çıkan başta Başkanımız Yücel Satıral olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.
 
BAŞARIYA ULAŞTIK

Yaşanan şampiyonluğu değerlendiren Ufuk Sarı, “Burada emek çok. Burada göz yaşı çok, üzüntü çok sevinç çok. Tüm duyguları fazlasıyla yaşadık. Ancak bugünkü ortama baktığımızda ortaya gurur çıkıyor. Futbolcularıma takımımla gurur duyuyorum. Para tabii ki olmazsa olmazdır. Ancak paranın her şey olmadığınız bizlere gösterdiler. Mütevazi bir kadromuz vardı. Başarıya ulaştık” ifadelerini kullandı.
 
STATÜ AMACINDAN UZAKLAŞTI

Bölgesel Amatör Lig hakkında da değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Sarı, “BAL’ın kuruluş amacı kendi ilinden çıkan takımların çevre illere gidip gelişimlerini sağlamaktı. Ancak zaman ilerledikçe profesyonelliğe aday sporcu yetiştirme adına kurulan lig zamanla evrim geçirdi ve statü gereği oyuncuların maliyetlerinin artması, liglerin sadece şampiyon odaklı hale gelmesi çizgisini değiştirdi” dedi. Bu sebepten dolayı takıma yatırım yaparken de teknik adam ve futbolcularda bu da ilerleyen zamanlarda kulüplerin zarar görmesine sebep oldu” dedi.
 
TAKVİYELERLE LİGİ TANIYACAĞIZ

Gelecek sezon öncesi kadro hakkında bilgilendirmelerde bulunan Sarı, “Ben futbol insanıyım. Benim tek işim bu. Futbolculuk zamanında da bu işten ekmek yiyordum şimdi de antrenör oldum yine bu işten ekmek kazanıyorum. Bunu iyi deneyimlemiş, iyi yaşayan birisi olarak futbolda her zaman istikrar ve devamlılıktan yana oldum. Gelecek sezon için de bizi şampiyon yapan kadrodan 14 isimle devam kararı aldık. Bu isimlerin yanına 4-5 kaliteli, 4-5’te genç ama gelecek vaat eden isimleri kadroya katarak sezona başlamak istiyoruz” dedi.  
 
KALICI OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Gelecek sezon için hedeflerini açıklayan Sarı, “Ligi iyi tanımamız gerekiyor. Özellikle de 3. Lig’i iyi analiz etmemiz lazım. Bu ligde 3 tip takımlar vardır. Birincisi mali gücü yerinde olup başarı sağlamak adını 2. Lig’e yazdırmak isteyen kulüplerdir. Büyük bütçeler harcayarak bu hedefe doğru ilerlemek ister. İkinci tip takımlar gelecek odaklıdır. Kadrosunun bir kısmını tutup birkaç takviye yaparak Play-Off oynamayı hedefleyen takımlar, 3.tip takımlarda mali açıdan zor dönemden geçen kümede kalmak için mücadele eden takımlardır. Bu üç tip takımdan ikincisi olmak için mücadele edeceğiz” dedi.

BÖYLESİNE BİR ORTAM ENDER GÖRÜLÜR
 
ÇOK FARKLI BİR AMBİYANS VAR

Yaşanan şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulunan takım kaptanı Emrah Çırak, “Her şampiyonluğun kendine has bir hikayesi vardır. Bizim hikayemizin ana hattı ise aidiyet oldu. Yıllardır futbolun içerisindeyim böylesine arkadaşlık ortamını ender gördüm. Çok farklı bir ambiyans vardı. Bu sezon Arhavispor’da 2. yılımdı. Mali sorunlar yaşadık” ifadelerini kullandı.


 
BAŞKAN’IN ÖZVERİSİ BİZİ KAMÇILADI

Çırak, “Mali sorunların çözümü karşısında Başkan Yücel Satrıral’ın çok büyük özverisi karşısında ezilmek istemedik. Taşın altına değil elimizi kendimizi koyduk. Başarıyı istedik ve kazandığımız için mutluyuz. Bu zamanda hangi kulüp başkanı evini kayığını satıp futbolcusuna vermiş. Bunlar futbolda nadir gördüğümüz olayladır. Bu olaylar da bu kulübe iyice bağlanmamıza sebep oldu” şeklinde konuştu.
 
HEP BERABER GURUR DUYUYORUZ

Çırak, “Bizler sadece pirimlerle oynadık. Maç başı para ödemesi yoktu. Bu şampiyonluğu bu şekilde kazandık. Ayrıca Ufuk Sarı hocamıza da teşekkür ediyoruz. Savaştaki komutan edasıyla bizlere inandı. Yeri geldi beraber kızdık, beraber üzüldük beraber sevindik. Şimdi ise beraber gurur duyuyoruz. Bu gurur başkanıyla, teknik heyetiyle futbolcularıyla hepimizin” dedi.
 
2 YILLIK DAHA İMZA ATTI

Gelecek sezon öncesi de açıklamalarda bulunan Çırak, “Takımla beraber 2 yıllık anlaşma sağladım. 2 sezon daha Arhavispor formasını gururla taşıyacağım. Bu aynı zamanda benim de ilk profesyonel anlaşmamdı. Bu açıdan benim için de çok farklı bir duygu oldu. Ayrıca bu süreçte deplasmanlara da gelerek bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek sezon da onları mutlu etmeye devam ederiz” ifadelerini kullandı.
 
Haber: Ali Osman YÜRÜK
 
Editör: TE Bilisim