TFF 2.Lig’de önceki gün çekilen grup kuralarında Kırmızı Gruba düşen temsilcimiz Hekimoğlu Trabzon’un Başkanı Celil Hekimoğlu, kura ve yeni sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kadırga TV’ye konuşan Hekimoğlu, kurayı şanssızlık olarak değerlendirdi. Zor bir gruba düştüklerini ifade eden Hekimoğlu yeni sezon için kadro planlaması konusunda Trabzonspor’dan da destek beklediklerini açıkladı.

BU SEZON İÇİN GEMİLERİ YAKMAYACAĞIZ

Sözlerine devam eden Hekimoğlu, “Büyük yatırım yapan 6-7 takımın tamamı bizim grubumuzda. Diğer grup bizim grubumuza göre çok zayıf kaldı. Sadece Şanlıurfaspor var. Her sene alıştığımız gibi yine Şampiyonlar Ligi grubuna düştük. Burada bırakın şampiyon olmayı ilk 5’e bile girmek çok zor. Dört takım küme düşecek ve çok zor bir grup olacak. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Açık konuşmak gerekirse şampiyonlukta çok iddialı değiliz. Bu iş büyük para ve maddiyat gerektiren bir iş. Çok ciddi para harcamak gerekiyor. Biz bu hakkımızı geçen sene kullandık bu sene biraz daha bu konuda mütevaziyiz. Mütevazi olmamız güçsüz olacağımız anlamına gelmez. Daha kaliteli ve daha genç oyuncularla devam edeceğiz. Bakarsınız buradan bir sürpriz çıkartıp şampiyon oluruz. Hedefimiz mutlaka şampiyonluk fakat bu şampiyonluk için bu sene gemileri yakmayacağız. Geçen sene daha çok popülist Süper Lig oyuncuları transfer ettik ama bu sene daha çok genç oyunculara yöneleceğiz” dedi.

GÖNÜLDEN GELMEK İSTEYEN OYUNCULARA TALİBİZ

Trabzonspor’dan gelecek oyuncular için kampı beklediklerini belirten Hekimoğlu, “Henüz bir şey yapamadık. Diyaloglarımız iyi fakat icraat konusunda henüz bir şey yapmadık. Trabzonspor’da transfer konusunu henüz netleştiremedi. Onlar da netleşince bize gelecek oyuncular ile ilgili daha sağlıklı konuşabiliriz. Daha genç, daha dinamik ve maliyeti az bir kadro kuracağız. U19’da da beğendiğimiz oyuncular var. Durumlarına bakacağız. Trabzonspor’dan aldığımız oyuncuları oynatmamız lazım. Geçen seneki hocalarımız Trabzonspor’dan gelen oyunculara çok şans vermedi. Ben bunun çok üzüntüsünü çektim. Taraftarlardan baskı yedik. Bu sene Bahaddin Hocayla konuştuğumuzda bu konuyu özellikle konuştuk. Hocamızda bizimle aynı görüşte. Biz oyunculara talibiz. Onlar da uygun görürse transferleri tamamlayacağız. Gönülden bize gelmek isteyen Trabzonspor’un genç oyuncularını takımımıza katacağız” şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Geçtiğimiz sezon 1.Lig’e yükselememelerinin şevkini bir nebze olsun kırdığını ifade eden Hekimoğlu, Kocaelispor maçında kendilerine zulüm yapıldığın açıkladı. Hekimoğlu, “Hayatımda ilk kez Kocaelispor maçından sonra Antidepresan kullandım. Son maça Özgür Yankaya’nın atanması kurulu bir düzendi. Biz burada kurban edildik. Güçler savaşı vardı, biz o savaşı kazanamadık. Bir emek verdik o emeğin karşılığını almak istedik fakat olmadı. Yılmayacağız elbette. Her zaman söyledim ‘Allah bana haram nasip etmesin’ diye. Nasip değilmiş. Şevkten düşmek yok fakat ekonomik olarak çok yoruluyoruz. Tamamen kendi yönetim kurulu bütçemizle mücadele ediyoruz. 1.Lig’de bir takımımızın olması Trabzonspor’a yararlıdır. Şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor’un denemek isteyip deneyemediği futbolcuları 1.Lig’de bir takımımız olsa orada değerlendirebilirdi. Bizim 1.Lig’de olmamızın bizden çok Trabzonspor’a yararı var. Trabzonspor’un bu konuda taşın altına elini koyması lazım. Onların desteğini bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim