İSKENDER GÜNEN (SABAH): Cornelius bu maçta öne çıktı. Bütün hava toplarını rahatlıkla aldı. Rakip alanda takımının çoğalmasını sağlarken mükemmel bir gole de imza attı. Visca penaltıyı alan ve ardından Cornelius'a asisti yapan kişi. Dorukhan ise saygı duyulması gereken isim. Bu sezon değişik mevkilerde görev aldı. Buna rağmen sorumluluğunun bilincinde büyük bir mücadele örneği gösterdi. 

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Kaptan Uğurcan’ı unutmayalım, yine neler kurtarmadı ki? Başarıdaki herkese saygı duyuyorum. Lakin sadece bu maç özelinde değil, geldiği günden beri gösterdiği performans ile Dorukhan’a ayrı bir parantez açıyorum. Her yerde görev yaptı, bir kaleye geçmediği kaldı. Sezonun “görünmez kahramanı” odur. Trabzonspor son düzlüğe rahat, kendinden emin ve mutlu girdi. Haftaya Trabzon kenti ve ülke genelindeki sevdalıları, mahşeri coşkuya hazır olsun. 

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Trabzonspor gibi geçmişi başarılarla dolu büyük bir kulüpte şampiyonluk yaşamak istiyorsanız öncelikle oraya 'ait olmayı bileceksiniz'. Avcı, geldiği günden beri sadece oynattığı oyunla değil verdiği doğru mesajlarla bu şampiyonluk yolculuğunda tüm Trabzonspor camiasını inandırdı. Avcı; kenetlenmeyi, birlik beraberliği, hedefe yürümeyi ve bundan dönmemeyi başarıyla gerçekleştirdi.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Djaniny Cornelius ortak yapımı gol ile 61'de Trabzonspor adeta maçı kopardı. Son yarım saati savunma disiplini yüksek Trabzonspor, Montella'nın hamlelerine rağmen geri dönüş için Adana Demirspor'a izin vermedi. Vargas'ın nefis golü teselliden öteye gitmedi. Maçın iyileri Trabzonspor'da Cornelius, Marek Hamsik ve Dorukhan, Adana Demirspor'da ise Gökhan İnler'di. 

YUNUS EMRE SEL (FOTOMAÇ): Selam, ey hasret. Selam, büyüklerden dinlediğimiz hikayeler, selam sana merhum Dozer! Ey gidi Kâzım, hayali kahramanın geri döndü. Önüne barajlar kurdular, durmadı. Suyunun yönünü değiştirmeye kalktılar, yılmadı. “Bak işte yaklaşıyor fırtına Bak yine yükseliyor dalgalar...”

OLCAY ÇAKIR (FANATİK):  Özellikle Dorukhan’a büyük parantez açılmalı. Akabinde Siopis’in büyük katkılarına, Denswil karizmasını da layıkıyla eklemek gerekiyor. Trabzonspor, Adana deplasmanında ihtiyacı olan 4 puanın 3’ünü almanın ve hasretini çektiği şampiyonluğu Trabzon’da ilan etmenin de garantisini cebine koyarak şehrine dönüyor. Gerilimi bitti, stresi yönetilecek düzeyde artık. Çünkü artık geri döndüler…

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM): Abdullah Avcı, futbolda bir çağın kapısını kapatıp bir çağın kapısını açan; şampiyonluğu ilk kez İstanbul dışına taşıyan ve bunu defalarca yapan Trabzonspor ile yine, yeni, yeniden tarihi bir hikaye daha yazıyor. Artık sadece ‘bir’ kaldı. Çoğu gitti azı kaldı!

BANU YELKOVAN (HÜRRİYET): Karşılaşmanın öncesinde “Kalan 15 puanın dördüne talibiz” dedi Abdullah Avcı Son 6 haftadan sadece bir galibiyet çıkarabilmiş olmanın üzerlerinde bir baskı yaratmadığını, mutlu sona gerçekten birkaç adım mesafede olduklarını önce kendilerine sonra herkese hatırlatmak ister gibiydi. 
 

Editör: TE Bilisim