Ünal Karaman’la başlayalım. Maç günü Annesi’ni toprağa verdi ve acıların en büyüğünü yaşadı. Yine de 11’ini yaptı ve takımını yardımcısı Hüseyin Çimşir’e teslim etti. Futbolcuların da hocaları için iki kişilik oynadıklarını görünce çok duygulandığımı söylemeliyim. Akhisar’ı deplasmada yenmek öyle kolay bir iş değildi. Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa sahibi bir takıma karşı kazanmak bence bu saatten sonra şampiyonluğun habercisidir, hiç abartmıyorum...
 
Daha önce demiştim Trabzonspor eğer Akhisar’ı yenerse şampiyonluğun iddialı takımı haline gelir... Kazandıklarına göre bundan sonra full konsatre olacaklar ve bu sezon bu hasreti sona erdirmeliler. Gelelim maça, Trabzonspor maçın başında baskı yedi ama çabuk toparlanarak rakibinin adeta üzerine çullandı. İlk yarıda Akhisar’ın bir tane gol pozisyonu varken, Onur’un kalesinde çok dikkatli davrandığını da söylemek lazım. Mustafa Yumlu’nun 20. dakikada sakatlanıp oyundan çıkması Akhisar savunmasında açıklar verdi. Mustafa o dakikaya kadar çok iyi oynadı ve Trabzonpor’un tüm ataklarını kesti. Sonrası Sosa ve Burak Yılmaz’ın golleri peş peşe geldi.
 
Sosa’dan bahsedelim. Form tutamadı, gol atamadı ya da takımına maç kazandıramadı diye hep eleştirmiştik. Nihayet Sosa, harika bir frikik golü atarak Trabzonspor’a ilk kez maç kazandırdı, sanırım o da rahatlamıştır. Kasımpaşa maçında Sosa’yı çok eleştirmiştim. Çünkü kötü ötesi oynamıştı. Ünal Karaman hoca da Arjantili’yi dışarı alarak Vahid Amiri’yi oyuna sokmuştu ve Trabzonspor 4-2 kazanmıştı. Yani aklını başına toplamış gözüküyor Sosa. Akhisar maçının bana göre kesinlikle yıldızı oldu. Abdülkadir’i de unutmadık. Rodallaga’yı, Burak Yılmaz’ı ve Sosa’yı müthiş destekledi. Burak Yılmaz’ı eleştirenlere ben kızıyorum, yine golünü attı kral, daha ne istiyorsunuz ki... Ve Aksihar maçında da çok farklı oynadı. Ofsayta çok az düştü, topu ayağında bu kez fazla tutarak Rodallaga’ya geniş alanlar açtı. Vahid Amiri’nin de süpriz çıkışları Aksihar’ın aklını başından aldı.
 
67’de bakın ne oldu? Sağ bek Preria, sol bek Novak’a gol attırdı. Harika bir organizasyondu.
 
Trabzonspor’un defansına gelince, Toure ve Hosseini bana göre hatasız oynadılar. Maçın bitimine 20 dakika kala Hüseyin hocanın Rodallega değişikliği de yerli yerindeydi. Yusuf Yazıcı takıma ekstra güç katkı. Hücum hattı iyice zenginleşince Akhisar artık futbol oynayamaz hale geldi. Bakmayın siz attıkları bedava penaltı olünü.. 3-1.
 
Sonuç olarak Trabzonspor Akhisar deplasmanından altın değerinde 3 puan alarak şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşmıştır. Şimdi erken konuşmayalım diyenler olabilir ama Trabzonspor bu sinyali sizce de vermiyor mu? Şampiyon olabilirim demiyor mu? Bence diyor.. Soz sözümüz Olcay Şahan’a olsun. Ünal Karaman hocan seni kadro dışı bırakmıştı, sen de büyüklük yaptın özür diledin. Dosyayı kapat. İçine hiç bir şeyi atma ki Ünal hoca Akhisar maçında olduğu gibi sana forma şansı vermeye devam etsin.
 
Ahmet Ağaoğlu başkana ve yönetimine gelince, kriz yönetimidir. Ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Borç batağında olmalarına rağmen, bir kulüp parasız pulsuz nasıl yönetilir bence Türkiye’ye örnek oluyorlar. Harikasınız diyeceğim, başka da bir şey söyleyemeyeceğim. Bu takımı bir de şampiyon yaparsalar. Helal olsun deriz. NOKTA...