Süper Lig'de bitime 3 hafta kala şampiyonluğun sahibi Trabzonspor oldu. Bu uzun maratonda çok sayıda oyuncu takıma katkı verirken 4 ismin form durumu ve yaptıkları dikkat çekti.

UĞURCAN ÇAKIR

Şampiyonluk yolunda 'atan' ve 'tutan'ın önemine sık sık vurgu yapılır. Bu sezon Uğurcan Çakır, 'tutan'dan çok daha fazlasıydı. Takımına sezon boyunca kaptanlık yapan 26 yaşındaki file bekçisi, Süper Lig'de 33 maçta görev aldı. Bu karşılaşmaların 11'inde Trabzonspor gol yemezken, kalesinde 26 gol gördü.

Bordo-mavililer takım savunmasında çok büyük problemler yaşamasa da en kritik anlarda sahneye yine Uğurcan çıktı. Özellikle büyük maçlarda yaptığı kurtarışlarla kritik puanlarda başrol oynarken istikrarlı bir performans sergiledi. Son olarak Antalyaspor karşısında çıkardığı penaltıyla takımının geriye düşmesini engelledi.

ANTHONY NWAKAEME

2018 yılında Hapoel Beer Sheva'dan yalnızca 1 milyon euroya transfer olan Anthony Nwakaeme, mutlu sona 4 sezon sonra ulaşmaya başardı. 2020 yılında da yine liderlik ettiği bordo-mavililerle şampiyonluğa çok yaklaşan Nijeryalı futbolcu, bu sezon zafer için elinden gelenin fazlasını da yaptı.
 

Editör: TE Bilisim