Rodallega Ve Ekuban
 
Ligin 32’nci haftasında deplasmanda oynadığı maçta Atiker Konyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor yine direklere takıldı. Müsabakanın ilk yarısında Rodallega, ikinci yarısında ise Ekuban’ın kafa vuruşları direkte patladı. Bordo-Mavili ekip, bu sezon ligde 25, kupada ise 1 kez direğe takıldı. Topu en çok direkten dönen oyuncuların başında ise Rodallega (7) geliyor. Kolombiyalı oyuncuyu Ekuban (6) takip ediyor.
 
Avrupa’da Birinci Sırada
 
Rodallega’nın Trabzonspor kariyeri boyunca toplam 18 kez topu direkten döndü. Bu arada 32 haftalık periyot gözönüne alındığında ilginç bir astatistik ortaya çıktı. Ligde 33 puanla 16’ncı sırada yer alan Bursaspor bu sezon 26 gole imza atarken Trabzonspor’un ligde 25 kez topu direkten döndü. Bordo-Mavili ekip, Avrupa'nın 5 büyük liginde topu en fazla direkten dönen takım olma unvanını sürdürdü. Hakem kararlarından ötürü de bu sezon 16 puan kaybeden Trabzonspor, adeta şampiyonluktan oldu.
 
Başakşehir Ve G.Saray Maçları
 
Sezonun ikinci yarısına transfer yasağı ve sakatlıklarla giren Trabzonspor, özellikle ikinci yarıda Başakşehir ve Galatasaray ile oynanan maçlarda hakemler tarafından adeta doğrandı. Bordo-Mavili ekip, Başakşehir maçı öncesi şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri gösteriliyordu. Kadro derinliği konusunda da sıkıntı yaşayan Fırtına, bu sezonu Avrupa’yı garantileyerek teselli buldu. Bordo-Mavili ekibin hedefi, son iki maçı kazanıp ligi üçüncü sırada bitirebilmek.
 
Editör: TE Bilisim