SON ÜÇ YILDA İKİ KUPA 

Yeni sezon için hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Trabzonspor, 2021-22 sezonunda mutlu sona ulaşmak istiyor. Son iki yılda Ziraat Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupa’yı müzesine götüren, bir ikincilik ve bir dördüncülük elde eden Trabzonspor bu sezon şampiyonlukta oldukça kararlı. TAKA Gazetesi’ni ziyaret eden Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu da camiaya şampiyonluk yolunda kenetlenmeleri gerektiği yönünde mesaj yolladı.

TEKNİK EKİP VE OYUNCULARA GÜVENİYORUZ

Sağıroğlu, “O sene bu sene neden olmasın? Güzel bir fikstür çektik. Pandemi koşullarından da biraz arındık. Seyircimizle buluşacağız. Futbolcularımız, teknik direktörümüz güveniyor. Bizler teknik direktörümüze güveniyoruz. Teknik direktörümüz bize ve futbolcularımıza güveniyor. Camiamız bize güveniyor. Taraftarlarımız hem bize hem futbolcularımıza hem de teknik direktörümüze güveniyor. Bu güven ortamında mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Yarışacağız, yarışın içinde olacağız, savaşacağız, savaşın içinde olacağız. İnşallah özlediğimiz mutluluğu bu sezon yaşarız.

4 NOKTA TRANSFER YAPTIK

Marek Hamşik, Gervinho, Peres, Koita… Henüz daha Süper Lig’deki çoğu takımın başkanı ve antrenör belli değilken biz sezon biter bitmez 4 tane nokta transfer yaptık. Sezonun en çok konuşulan transferleri, en gözde futbolcuları olacaklarından eminim. Bugün Bakasetas’ın değeri 7 Milyon Euro… Edgar, Hugo, Nwakaeme, Djaniny günden güne değer kazandılar. Geçtiğimiz sezon devre arasında aldığımız Berat Özdemir bugün Türkiye’nin gözbebeği. Herkesin takibinde. Her gün değerleniyor.

ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

Göreve geldikleri günden bu yana kulübün menfaatleri konusunda çalıştıklarını belirten Sağıroğlu, altyapıya verdikleri öneme de dikkat çekti. Sağıroğlu, “Altyapımızdan oyuncular yetiştirdik… Yusuf Yazıcı’dan 17.5 Milyon Euro kazandık… Uğurcan Çakır’ın piyasa değeri 19 Milyon Euro, Abdülkadir Ömür’ün piyasa değeri 8.5 Milyon Euro, Abdulkadir Parmak, Serkan Asan, Hüseyin Türkmen’in piyasa değeri 7.5 Milyon Euro… Altyapımızdan yetişen, sattığımız ve piyasası olan oyuncuların değeri 52 Milyon Euro… Türk Lirası olarak 577 Milyon TL…

15 GENÇ OYUNCUMUZ A TAKIM KAMPINDA

Sadece bununla kalmıyoruz, alttan yeni oyuncular yetişiyor. Ahmetcan Kaplan, Hakan Yeşil, Süleyman Cebeci, Veysel Sönmezsoy, Emir Yazıcı… Emirhan, Mustafa, Muhammet… Hepsi yetenekli ve özverili çocuklar. Daha dün U19 takımımız şampiyon oldu. İstanbul’da kampımız devam ediyor, altyapıdan yetişen 15 oyuncumuz kampta boy gösteriyor. Bu değil Türkiye’de dünyada bile çok sayılı takımda az karşılaşabileceğiniz bir tablodur. 

DÜNYA STANDARTLARINDA ALTYAPI

Özkan Sümer Futbol Akademisi’ni açtık. Teknik düzenlemeler yapıldıktan sonra altyapımızı oraya taşıyacağız. Dünya standartlarında, Türkiye standartlarının çok üzerinde bir altyapı inşa ediyoruz. Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı da altyapımızı hem Trabzonspor ve hem de Türkiye genelinde çok dikkatle takip ediyor. Her adımda, her süreçte A takımımızla birlikte hareket ediyor, Abdullah Avcı ile birlikte yürüyoruz. 
 

Editör: TE Bilisim