“Yarıştığımız takımlardan Beşiktaş ve Galatasaray'a bakıyorum. Fark ortada.. Şampiyonluk kolay bir şey değildir”

“Taraftar guruplarının ayrık, bölük pörçük oluşu bu kulübe ne kazandırır.. Bu kişiler Trabzonspor'a yarardan çok zarar verir.. Vermiştir, verecektir”

“Taraftarı sahaya çekecek olan da takımdır.. Trabzonspor takımı taraftarsız hedefe koşması mümkün değildir”

Taraftarı Ateşlemek Lazım 

Trabzonspor'un efsane isimlerinden Ali Kemal Denizci, Bordo-Mavili ekibi değerlendirdi. Oynanan 3 maçtan sonraki sürece, taraftarların ilgi göstermeyişinden ve transferlerle ilgili açıklamalarda bulunan efsane isim Ali Kemal Denizci, Bordo-Mavililerin saha içerisindeki heyecanı ile taraftarı ateşleyeceğini ve başarının buradan geleceğini ifade etti. 

İzmir’de Rezil Olduk 

Sezonunun ilk üç maçı hakkında değerlendirmelerde bulunan Denizci, “Trabzonspor ilk haftada hak etmediği Konya galibiyetiyle lige başladı. Ardından çok kötü bir Fenerbahçe karşısında kazanılabilecek bir maçta 2 puan bırakarak taraftarını üzdü. Göztepe maçını ise konuşmaya gerek yok. Camia olarak rezil olduk” şeklinde konuştu. 

Kolay İş Değildir 

Şampiyonluk söylemlerinin afaki olduğunu belirten Denizci, “Yarıştığımız takımlardan Beşiktaş ve Galatasaray'a bakıyorum. Fark ortada. Şampiyonluk kolay bir şey değildir. Hele hele söylemlerle oluşabilecek bir başarı hikayesi hiç değildir. Zaman zaman Trabzonspor oyunun belli bölümlerinde kaliteli futbol oynuyor ancak sonuç ortada.. Takımın sürekliliği yok” dedi. 

Çark Dönmüyor 

Transferler hakkında da açıklamalarda bulunan Denizci, “Alınan oyuncular her ne kadar kaliteli olmuş olsa da eksik noktalara beklenen transferler gerçekleşmedi. Bazı mevkilerde oyuncu bolluğu varken kimi yerlerin alternatifi yok. Hal böyleyken çark dönmüyor. Resme geniş bakacak olursak bu bile başarı yönünde engeldir” ifadelerini kullandı.

Hakiki Taraftar Gitmiyor 

Taraftarların kulübe karşı ilgisizliği noktasında net ifadeler kullanan Denizci, "Hakiki taraftarlar maça gitmiyor. Bu taraftar, kulübün kuruluşundan beri takımından üst düzey performans bekler. Ancak bu gerçekleşmediği noktada yalnız bırakır. Taraftarı sahaya çekecek olan da takımdır. Trabzonspor takımının taraftarsız hedefe koşması mümkün değildir. Bunun için de Trabzonspor'un bir an önce taraftarların beklediği bir yapıya dönmek zorundadır” diye konuştu. 

Bu Şekilde Zarar Verir 

Bordo-Mavili kulübün taraftar guruplarıyla ilgili de bir düzenleme getirmesi gerektiğini vurgulayan Denizci, "Maça gidenleri dikkatli izliyorum. Taraftar guruplarının ayrık, bölük pörçük oluşu bu kulübe ne kazandırır? Bu kişiler Trabzonspor'a yarardan çok zarar verir. Vermiştir, verecektir. Trabzonspor yıllardır bu sistemi düzeltemedi. Bunun üzerine de yoğunlaşmak gerekiyor. Saha içerisinden önce saha dışında da düzenlemeler yapılmalıdır” dedi. 
Ali Osman YÜRÜK  
 

Editör: TE Bilisim