Şampiyona Trabzonspor’un teknik direktörü Abdullah Avcı, bugün yayıncı kuruluş Beinsport’ta canlı yayına çıktı…

Avcı, burada ki açıklamalarında ilk iç tranfseri de açıkladı. Avcı, kiralık sözleşmesi biten Denswil ile devam etmek istediklerini belirtti.  Avcı, ayrıca Trabzonspor ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Dijaniny ile de devam etmek istediklerini ifade etti. 

AVCI'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKLİDE: 

Trabzonspor'dan teklif aldığımda takımın güçlü-güçsüz yanlarını analiz ettik. Trabzonspor'a dördüncü görüşmenin ardından transferim gerçekleşti. Birçok yerden teklif yaptı. Bodrum'da suyun kenarındaydım, teklif oradan beni aldı. Trabzonspor'un her zaman bir ağırlığı vardır, tablo ne olursa olsun. Bir analiz çalışması yaptık.

Özellikle Ertuğrul Doğan'a teşekkür ederim. Trabzonluluğunu, samimiyetini ve neler yapabileceğini ve benim arkamda durarak bana bu kapıyı açtı."Durum tespiti yaptık. Öncelik takım savunmasını yerleştirmek. Ayakta kalmak, adım adım oyunu geliştirmek. 

Oyuncular buna iyi cevap verdi. İletişimle ilgili olanlara yoğun şekilde çalışmaya başladık. 

Şimdi ani kararlar almaya başladım. 
Hemen yollarımı ayırdığım oyuncular oldu. 

ÜNAL KARAMAN, TELEFON İLE ARADI

Bir oyuncum bana şunu söyledi. Ben sağ bekim, senin ne yapmak istediğini anladım.

Bu güzel bir detay. Ünal Karaman’ın bu başlangıçta var, Hüseyin Çimşir de var. Bir teşekkür etmek istiyorum. Ünal Karaman, şampiyona olduğumun ertesi günü aramıştır.
Bu özgüven ve tekrar ayağı kalkış.

Sahadaki oyun organizasyonuna kendim ve ekibimle çok güveniyoruz. Değişik oyunları oynatabiliyoruz. Ligi iyi tanıyoruz, bir takım gerçeklerini biiyoruz.
Bazen bunları uygularsın karşılığını alamazsın. İyi oyuncu grubuyla iyi organizasyonlar yapabiliyorsan mesafe kat ediyorsun.

Geçen sene 3, bu sene 3 mağlubiyet. 70 maçta sallanmadık. Oyunun içinde, dengeli kaldık.  Çok dibe vurduğumuz oyun olmadı.

KAYSERİSPOR MAÇI..

Devre arasında şampiyon olduk, Mart ayında şampiyonluk bitti gibi algı var. Nisan’da olduk. bu kolay bir şeyde değildir. Mesafeyi koruyarak devam etmek ki tribünde buna yardımcı oldu.

Sezona başlarken, takımların kamp yeri belli değildir. Bazen antrenör, teknik adam, transferleri belli değildi. Biz geen sezon yarışırken bir çok organizasyonu yaptık. Kamp yeri, oynanacak hazırlık maçları, alınacak oyuncular beliydi.

ROMA MAÇLARI ÖZGÜVEN SAĞLADI

Sezon Malatya maçıyla başladı. Molde, Roma maçları var. Molde’de tur atladık ki onlar erken açıyor, 20 maç oynamış, oyun organizasyonu var. Roma maçları bizim için çok iyi test maçlarıydı. Roma maçlarını bu şekilde oynamamız lige özgüvenli girmemizi sağladı.

ŞAMPİYONLUĞU NEREDE HİSSETTİ

Fenerbahçe maçı.. 9. hafta Fenerbahçe’yi yeniyoruz lider oluyoruz. Trabzon’da geri düştüğünde tepki vardır, ama sağ olsunlar bize destek oldular…

O gün lider olduk, 38. hafta 30 haftadır Trabzonspor lider. Puan farkıyla..

Beşiktaş maçı. Dengede giden maçtı 95’de gol geldi..

Esas nerede hissettin diyeceksen. Burada Kasımpaşa, Konya maçı var. Ama şunu hissettirdi bana TT Arena’da Edin Visca’nın 90. dakikada ki 1 - 0 85’e kadar.. Oyunda kalıp 85, 90’da attığında hikayeler başlıyor. Ben dedim ki, bugün.. O gün bana bunu Galatasaray maçıyla hissettirdi…

BEN SENİ İSTEMEMİŞTİM DEDİ...

"Taraftar, takımı sahiplenmiş. Takım için çocuğu gibi konuşuyor. Samimiyetleri, duygularını yaşamaları, şampiyonluk kutlamaları... Acayip duygusal anlardı. Kasımpaşa'yı 1-0 yendik, taraftar bana '1-0 kazanılır mı?' diyor, Alanya maçının ilk yarısı 4-0 bitmiş, ikinci yarıdan sıkılmış. Kayseri maçında 2-0'dan 3-2'ye geri döndük. İki kişi hastaneye kaldırıldı, 'İyi maç oldu diyor'
Arabayla geçerken iniyor diyorki, “Ben seni istememiştim” diyor. Neden diyorum, *Bilmiyorum* diyor. Özür diliyorum diyor..

O şampiyonluk kutlamaları. Acayip duygusal anlardı…

RİZE MAÇI YOLDA GİDERKEN İPTAL OLDU DENİLDİ

Rizespor maçı 3 penaltı, karda oynadık. Maç yolda giderken iptal oldu dediler. Sonra devam ettik.

"Hiçbir teknik direktör, tek başına takımı şampiyon yapamaz. Bunda yönetimin, ekibimin, çalışan herkese bu anlamda teşekkür ederim. Bu işin ana figürü sahadaki oyuncu. Bir çalışıyorsun, iki iletişim var. Ben şuna inanıyorum, bu işin temelinde iyi organizasyon, iyi oyuncu var. Ama iletişimi bunun içine koymazsan bunun içinden çıkamazsın. Biz oyuncularla samimi bir şekilde, çok açık, gri olmadan paylaştık. Kulüp de bütün vecibelerini yerine getirdi."

"En yakın rakibimiz 7 mağlubiyet almış. Biz 3 mağlubiyet aldık. Bir tanesi 3 penaltı ile karlı havada, diğeri son hafta, bir tanesi de penaltı ve kendi kaleme gol atmışım."

"Herkese hatalar olabiliyor. Bizim de kenarda canımız yanıyor. Bu oyunu sahanın içinden konuşmamız lazım. Hakem olarak konuşursak, gelişemeyiz"

"Son dönemde dalgalanmalar oldu. Savunmanın hepsinin değiştiği, merkez orta sahanın değiştiği maçlar oldu. Organizasyon bizi ayakta tuttu. Bu oyunda her zaman dengede gidemezsin. Toplamda 6 mağlubiyet aldım ve hep oyunun içinde kaldık biz."

MAREK HAMSİK

"Marek Hamsik, ismi gelince bana 'Olur mu?' dedim. Yazın bir konferans yaptık, oyun planlarından bahsettim. Odamdaki çerçeveyi gösterdim, kendisi de Napoli'de direkten dönmüş. Gel beraber bu çerçeveyi dolduralım dedim. Riva'daki kampta nen merkez orta sahadan bunları isterim, Sarri ne istiyor diye sordum, hemen hemen aynı şeyleri söyledi. Ben bunun kadar tek pası, top gelmeden nereye atacağını... Kadıköy'deki Fenerbahçe maçında Marek Hamsik olsa, maç başka bir hikayeye dönerdi. 

Oyunculuğunu konuşmayacağım. Berat'a paçasından tut dedim. Yanında fizyoterapist ile geziyor. Hiçbir şeyden şikayet etmedi, tam bir profesyonel."

SİOPİS VE BAKASETAS

Çok fazla istediği i çin, bir an evvel final yapmak için kendini kaygıya soktu. Her şeyi istiyor, maçı da koparmak istiyor. Bu bazen seni hızlı, telaşlı hareket etmeni sağlar. Baka, burada süreci çabuk kapatmak istedi.
Siopis, mahallenin enerjisi yüksek çocuğu..

Antrenmanın enerji kaynağı, yorgun olanı yukarı çeker, böyle birisi.
Bizden birisi. Onlar çok faydalı oldular.

DENSWİL İLE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Başakşehir’de oynadığımızda Club Brugge ile oynadık. Orada beğendiğim oyuncuydu. Beşiktaş’a gittiğimde almak istedim Alamadık. Sonra Trabzonspor’a geldiğimde haber geldi. Çocuk, “Ben sol bek oynamak istemiyorum” Trabzonspor’u çok iyi biliyor. “Ben mecbur kalırsam oynarım, ama sürekli kalırsam oynarım” Ben sol bek oynatırsam şu şekilde oynatacağım dedim. Sen sol stoper gibi oynayacaksın.
Sol bek, sağ stoper’de, sol stoper oynadık.
Devam etmeyi istiyoruz. O da istiyor.

DİJANNİY

"Djaniny'in geçen sene başında gitmek istedi. Ciddi teklifler vardı. 6 aydır seninle çalıştım birisi ile 6 ay daha kaybedemem dedim. Bu takım şampiyon olacak dedim. Adebayor'u tanıyor musun, tanıyorum dedi. Ben onunla da çalıştım dedim. Benzer özellikleriniz var dedim. Özel bir oyuncu, şu an mutlu. Özel bir oyuncu, kaybetmek istiyorum. Önemli katkılar sağladı."

CORNELİUS

"Cornelius, transferinde bonservis nedeniyle biraz zorlandık ama ısrarcı oldum. Bizim ligin santrforunun böyle olması gerekiyor. Ligimizin kenar ortadan çok fazla savunma zaafiyeti var. Önde baskı yapabiliyor. Bu sezon saha içerisinde dayak da yedi. Özel bir insan. Ciddi katkı sağladı. Bir santrfor böyle olması gerekiyor, çok memnun kaldım."

"SAKIN SAĞ BEK ALMA'

"Bir orta saha oyuncusu gibi Peres. Edin Visca'nın ardndan performansı daha da arttı. Çok memnunu. Sakatlanınca, sakın sağ bek alma, döneceğim dedi. Roma'da ben almadan önce de sol bekte oynuyordu"

VİSCA

"İBB döneminde bir rapor geldi bana, Bosna iki takımında yetenekli bir kanat oyuncusu var diye. Sonra bir takımla hazırlık maçı yapıyoruz, Edin'in takımıymış. Maç 4-4 bitti. Rakibin her golünde Edin Visca var. Hemen alalım dedim. Çok cüzi bir rakama aldık. Röportajlarında bana öğretmenim diyor. Profesyonelliği, düşüncesi... 

Bir Türk gibi şu an. Çok katkı sağladı Başakşehir'de. Devre arasında puan farkı vardı ama deneyimlerimden burada olması gerektiğine karar verdim. Başakşehir'de bir stoperim sakatlandı, diğer gitmek isteyince izin verdim. Şampiyonluğu Abdullah Avcı kaybetti dediler. Uğurcan, Nwakaeme, Hamsik, taraftar istedi Edin Visca'yı, herkes istedi. Başakşehir'de yaşayamadık, burada yaşadık şampiyonluğu."

NWAKAEME'NİN DURUMU

Nwakaeme çok iyi bir çocuk, çok iyi bir insan. İlk karşılaştığımız da ki Ben Başakşehir, o Trabzonspor. İstanbuldan geliyoruz aynı uçaktayız. Uçakta bana, 'Sen Adebayor'u neden oynatmadın?' dedi. Bence şundan bakıyor. Adebayor yıldız oyuncu, bende Trabzon’un yıldız oyuncusuyum. Neden oynatmadı..

Yarın başına gelmemesi için sebebini öğrenmek istiyor. Takım savunmasına yardımcı olması için oynatmadım. Ben kenar oyuncusundan şunu isterim. Tony’e göre de oyun çıkarman lazım.
Topa sahip oluyorsan, üçüncü bölgede özel işler yapabiliyor. İyi insan, takım içinde saygınlığı var ve uyumlu biri.

Onun için mutluyuz. Şuan ki süreçte kulüple görüşmeleri devam ediyor. Bu süreci takip edeceğiz"

UĞURCAN ÇAKIR’A TRANFSER İZNİ ÇIKTI MI?

Kaptana, Yusuf Yazıcı’dan daha fazla bonservis bedeli getirmesi yakışır.

Çok önemli katkı sağladı. Alt yapıdan yetişti, bu kaynaktan yetişti. Milli takım kalecisi..

Son 7 - 8 senedir, Abdullah Avcı’nın ekibinin kaleci departmanının, bütün ekibinin Milli Takım kalesini bizim ekipte oynayan kaleciler koruyor.

Volkan Babacan, sonra Mert’i oynattık, devam etti. GEçen seneden itibaren de Uğurcan devam ediyor. 

Bunlar yetenekli kaleciler. Bunların hepsinin bir parçası takım organizasyonu ve savunması. Son 7 - 8 senedir Türk Milli Takımının kalecileri bizim ekibin içinde çıkan kaleciler..
Uğurcan, kulübe ve ona Yusuf Yazıcı en çok para kazandırarak gitti. Ondan daha fazla bonservis parası getirmek yakışır diye düşünüyorum…

ABDÜLKADİR ÖMÜR…

Çok özel oyuncularla çalıştım. Abdülkadir Ömür’de öyle bir oyuncu. Ahlaki olarak iyi bir çocuk, sevgiyle büyüdü..

Galatasaray maçında oyundan almak zorunda kaldım.

Ertesi gün şunu söyledim: Hayat bazen dibe vurmak gerektirir, dibe vurduğunda çıkacak sensin. Ben sana destek olacağım.
Bir hafta sonra tekrar formayı verdim.

Ömür, iletişim bozukluğundan şuraya geldik: Son antalya maçında odama geldi.

Hocam ben bugün sahada olmak istiyorum dedi..

Taraftar..

O gun 2 asist yaptı. Özel bir oyuncu, onun da adı dolaşıyor. Konuşuyor. Daha istikrarlı ortaya koyabilecek yetenekleri var. Bu sene iyi bir istikrar yakaladı. Gider mi gitmez mi, bilmiyorum. Burada kalırsa daha iyi performanslar ortaya koyacaktır.

EDGAR’IN DURUMU

Edgar, çaprazı koptu. Şampiyonluk kutlamalarına kiralık giden oyucuları da çağırdım. Edgar’ın, sağlık kontrolleri yapılacak. Yabancı sayısına göre. TFF’nin kararına, sağlık durumlarına göre karar gereğiz.

TRANFSER POLİTİKASI

Geçen seneden bir tık daha iyisini yapmak istiyoruz. Önümüzde zor yol var.

Kasım’da ara verilecek. O ara bizim için hem lig hem de şampiyonalar ligi açısından yoğun trafik. Biz burayı sağlıklı şekilde atlatmak için kadro derinliğini oluşturmamız lazım.

sol bek, stoper, sağ bek, 6 - 8 oynayacak daha genç oyuncu olması lazım.
Gençler buna nasıl cevap verecek.

İzleme komitesi..

Şu anda çalışmalar devam ediyor. Ayrılanlar olacak, bizim tasarruflarımız olacak.

Her sene sana deneyim çıkartılıyor. Bunların çalışması yapılıyor.
Ulaşılabilir hedef 17 Ağustos’ta Şampiyonalar Ligi play off’u var.

"Geçen sene Beşiktaş, şampiyon oldu. 15. hafta Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı. Şampiyonluk bitti, esas bundan sonraki süreç başlıyor. Kalitemizi derinleştirmemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ne ulaşmak bizim için son derece önemli. Fatih Terim'in 8 şampiyonluğu var, 20. haftada yollar ayrıldı. 

Trabzonspor, tek bir şampiyonluk ile yetinmez. Yine yarışın içinde olmak, daha iyisini yapmak istiyoruz."

Editör: TE Bilisim