Bu sezon dış sahada gösterdiği başarıyla parmak ısırtan Trabzonspor bu görüntüyü sürdürerek  Süper Lig'in 23. haftasında İstanbul'da Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, deplasmanlarda son yıllardaki en iyi performansını sergiliyor. Ligde 45 puanla bir maç eksiğiyle zirvede yer alan bordo-mavililer, bu sezon deplasmanda çıktığı 10 maçta sadece 1 yenilgi aldı. 5 karşılaşmayı kazanan Karadeniz ekibi, 4 maçtan da beraberlikle ayrıldı.
 
Dış sahalardaki müsabakalarda 19 puan toplayan bordo-mavili ekip, son 9 sezondaki en iyi deplasman performansını sergiledi. Trabzonspor, ligde deplasman puan cetvelinde ilk sırada yer alırken evindeki karşılaşmalarda ise 12 maçta topladığı 26 puanla 4. sırada kendine yer buldu. Karadeniz ekibi, 2010-2011 sezonunda dış sahada 10 maçta 23 puan elde ederek en iyi dönemini yaşamıştı.
 
Ligin bitimine kadar ligde 12, Kupa’da da 2 maç oynayacak olan Trabzonspor, ayrıca Fenerbahçe’yi elemesi hallinde final karşılaşmasında da Antalya - Alanya kazananıyla İstanbul Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak. Bu süreçte oynayacağı 15 maçın sadece 5’ini evinde oynayacak olan Trabzonspor 8’inde ise deplasmanlarda ter dökecek.
 
İŞTE TRABZONSPOR’UN LİG VE KUPADAKİ RAKİPLERİ
 
(L)          Çaykur Rizespor (İ)
(K)          Fenerbahçe (İ)
(L)          Gaziantep FK (D)
(L)          Yeni Malatya (D)
(L)          Başakşehir (İ)
(L)          Göztepe (D)
(L)          Alanyaspor (D)
(L)          Trabzonspor (İ)
(L)          Galatasaray (D)
(K)          Fenerbahçe (D)
(L)          Antalyaspor (İ)
(L)          Denizlispor (D)
(L)          Trabzonspor (İ)
(L)          Kayserispor (D)
 
Editör: TE Bilisim