NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ):

Nwakaeme başlarda kalenin dibine kadar sokuldu. Kaleci ile arasında iki metre var. Tamamen kapalı bir açı altında ceza sahasında üç de Trabzonsporlu bomboş bekliyorken topu kaleciye nişanladı. İnanın bizim zamanımızdaki hocalardan birisi olsun onu o anda dışarı alırdı. Milli arada takımların daha da hırslanıp, kendilerine çeki düzen vereceği, hatalarını telafi edeceği ortaya daha kalite futbol koyacakları zannedilse de durumun hiç de öyle olmadığı görüldü.

İSKENDER GÜNEN (SABAH):

Trabzonspor'da Djaniny ve Berat yoktu. Avcı'nın sistemi, 4-1-4-1 ama bu iki oyuncunun yokluğunda özellikle orta alan ve önde sorunlar baş gösterdi. Orta alanda Abdulkadir Parmak, çoğu kez yalnız kaldı. Yunus Mallı ise fiziksel anlamda yetersiz. Ne savunmaya yardımcı olabiliyor ne de ofansif anlamda takıma katkı veriyor. Orta sahada bütün yük Bakasetas'ın sırtında. Onun da ilk yarı girdiği gol pozisyonları oldu, oyunu yönlendirmeye çalıştı. Fakat ikinci yarıda oyundan düştü.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET):

Trabzonspor dün Sivasspor deplasmanında fazlasıyla zorlandı. Oyunun ilk 15 dakikası Eddie Newton’lu kriz günlerini anımsattı bana. Çeyrek saatten sonra Bordo-Mavililer önce dengeyi sağladı, sonra pozisyon aramaya başladı. Evet, Djaniny’in eksikliği önemliydi. Önde baskı yapan, arkadaşlarına boş alan yaratan ve rakiple savaşan en önemli silahı yoktu. Üçüncü bölgedeki yeni kurgu, alışık olmadığı işlere zorladı doğal olarak. Sağ kanat hiç işlemedi. Ekuban forvet pozisyonuna geçerken, Hüseyin ve Yusuf bu koridoru etkili kullanamadı. İşin savunma tarafında da yetersiz kaldılar.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK):

Trabzonspor, ilk yarı Max Gradel’i Hüseyin ile durdurmasının yanında Vitor Hugo ve Edgar’ın hatasız oyunları sayesinde zaman zaman yediği baskıya rağmen pozisyon vermedi. Hücumda ise genelde Marlon ve Nwakaeme ile sol kenarı kullanan, Bakasetas ile çok deneyen Trabzonspor gole yakın taraf görüntüsünde olmasına rağmen finali yapamayınca denge bozulmadı. Skor dengesi ikinci yarıda oyuna da yansıdı. Nwakaeme’nin kımıldandığı anlar olmasa iki takımın da pozisyon bulma ihtimali yok gibiydi.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):

Dizilişte güçlü bir orta sahada Parmak 6 numara, Yunus ile Bakasetas iki tane 8 numara gibi oynadı. Yunus, geçtiğimiz yılları boş olduğundan kendini toparlayamadığı gibi Avcı'nın kazanma ısrarı yüzünden hem hücumda hem de savunmada hiçbir katkı sağlamadığı gibi sayısal olarak Trabzonspor'u eksik bıraktı. Yunus'u 8 numara gibi oynatarak Bakasetas'ın da hücum etkinliği daha azalıyor. Yalnız Avcı'nın Yunus sevdası, Bakasetas'ın da yanlış yerde oynatılması, Trabzonspor'un hücum gücünü etkiliyor.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE):

Trabzonspor'un hücum hattı bitikti! Djaniny'nin olmaması, Ekuban'ın çok dağınık olması, Yusuf Sarı ve Yunus Mallı’nın, bir zenginlik kazandıramaması, Nwakaeme’nin, kanadında çok etkisiz kalması, Bakasetas’ın, duran top kullanamaması ya da oyunu yönlendirememesi. Bütün bunlar, Trabzonspor'un kazanmaması için sanıyorum yeterli sebepler... Trabzonspor neyi çok iyi yaptı? Hiç pozisyon vermediler. Savunmada hata yapmadılar.

Editör: TE Bilisim