Ağaoğlu, “Eğer bugün kalkıp, seçimi düşünerek ve oraya odaklanarak bir takım tasarruflarda bulunsaydım kendi adıma hayatımın hatasını yapmış olurum. Yani işin doğrusunu mu yapacağız, yoksa seçim odaklı mı gideceğiz? Bugün izleme, hoca, teknik heyet, yönetim birlikte çalışarak bir kadro planlaması yapıyor. Verimli olacak budur. Hepsini bir tarafa bırakıp, seçime yönelik bir yatırım olarak düşünürseniz hem ekonomik hem de idari anlamda kulübe ihanet etmiş olursunuz. Bugün yapılması gereken transferleri yetiştirmek, ekonomik olarak bunların kaynağının tespiti, takım için finansal dengeyi muhafaza edebilmek, sezona sorunsuz şekilde başlamak ve devamında o huzuru korumak. Alınacak dünya kadar yol varken, seçim üzerinden gitmek prematüre beyinlerin yapacağı iştir. Bende de öyle bir beyin olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

FORVETTE B PLANIMIZ HAZIR

Ağaoğlu özetle şunları söyledi: “Sörloth için hocanın da görüşü belli. ‘Ben de çok isterim’ diyor. Sörloth’un vermiş olduğu katkı ortada. Ancak Trabzonspor’un bu süreçte B planları yok değil. Şartlar oluşursa bir forvet alırız, son dakikada bir pozitif gelişme yaşanırsa Sörloth’u da alırız. Sıkıntı yok. Biz tek yere kilitlenmedik. Sörloth sürecini toparlamak gerekirse hâlâ takımındaki durumu belirsiz. Yeni hocasının da ona bakışı pozitif gibi.

TARAFTAR OLARAK UĞURCANIN KALMASINI İSTERİM

Taraftar olarak baktığımda Uğurcan’ın takımda kalmasını ve Trabzonspor şampiyon olduğunda kupanın kaptan Uğurcan’ın ellerinde yükselmesini arzu ederim.  Diğer taraftan bakınca kulübün gerçeklerini ve menfaatlerini düşündüğünüzde Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun tercihi farklı olabilir.  Elbette Uğurcan’ın geleceğini düşünmek lazım.  Çok karakterli, düzgün, ahlaklı bir oyuncu. Biz U21’de 3. kaleciyken kendisine güvenerek ona kaleyi teslim ettik ve Fenerbahçe maçında ilk 11’de çıkmıştı. Her babayiğidin yapacağı iş değil. Sıkıntılı maçların genelinde ön plana çıktı ve son 1 yıldır da kaptanlığı üstlendi. Benim için sıradan bir oyuncu değil.

ÖNEMLİ OLAN KULÜBÜN MENFAATLERİ

Onun düşünceleri de benim için değerli. Ama hep söylediği şey şu; kulübün menfaatleri doğrultusunda bir teklif olursa ve siz onay verirseniz, benim için de düşlediğim takım olursa değerlendiririm. İkiletmeden burada 5 yıllık sözleşmeye imza atan bir oyuncudur Uğurcan.

Avrupa’da piyasa daraldı. Beklenti genişlemesiydi ama öyle olmadı. Avrupa’da çok önemli bir kulübün sportif direktörü ile konuştum. Yapmayı düşündükleri bir iki transferden bahsetti; “Alt ligden genç oyuncular.” Sportif başarıyı hedefleyecek durumumuz yok, bu pandemi sürecinde kulübün önceliği ekonomik türbülansın içinden sağlam çıkabilmek

EN RAHAT TRANSFER HAMŞİK'Tİ

Yaptığımız en rahat transfer Hamşik’ti. Zorlayan hiç olmadı. Hamşik süreci rahattı çünkü parayla pulla pek işi olan bir oyuncu değil. Menajeri de çok düzgün bir insan. Paradan ziyade şampiyonluk hedefi olan bir kent takımına gelme isteği ön plana çıktı. Başta Ekuban olmak üzere oyuncularımıza teklifler var, biz bunları değerlendirmeden önce hoca ile görüşüyoruz. Kadro planlamasını yapacak olan ve yaklaşık 60 maçlık periyodun içine girecek olan hoca. Zaten sözleşmesi biten 5 oyuncu ayrıldı belki kiralık olarak 1-2 isim daha gidebilir. Bonservisiyle ayrılacak oyuncu sayısı da tekliflerin tatmin edici olması ve hocanın onayına göre 1-2 olabilir.

AHMET NUR ÇEBİ ARAYIP SORDU

Aklı evvel bir menajer Sörloth’u Beşiktaş ’a teklif etmiş. Ahmet Nur Çebi beni aradı. ‘Eğer sizin oyuncuyla ilgili tasarrufunuz yoksa biz devam edelim mi?’ diye sordu. Ben de oyuncunun öncelik hakkının bizde olduğunu söyleyince, ‘Tamam o zaman konuşacak bir şey yok, defter kapanmıştır’ cevabını verdi. Beşiktaş Başkanı burada Trabzonspor Başkanı’nı arayarak doğru olanı yaptı.

RAKİPLERİMİZİN HEP ÖNÜNDE OLMALIYIZ

Bu sene vereceğimiz mücadele şampiyonluk mücadelesi. Zaten transferlere baktığınızda da bu gözüküyor. Kalkıp şu kapıyı açmayı düşünüyorsanız, kapıya kadar gidip o kolu çevirmeniz lazım. Oturduğunuz yerden o kapının açılması mümkün değil. Biz karar verdik, bu kapıyı açacağız. Gerekli planlama yapıldı, adımlar atıldı. Şimdi o mücadeleyi vereceğiz. Sizinle o mücadeleyi verecek 3-4 takım daha var. Onların mücadelesine de saygı duymak durumundasınız. Saygı duymadığınız anda, bir anda sizi yere yapıştırırlar.

EKONOMİK HESABI İYİ YAPMAK ZORUNDASINIZ

Tüm bunları yaparken de bir şekilde başarıya ulaşamadığınız takdirde ekonominizin sürdürebilir olması lazım. Sportif başarıyı yakalayamadığınız yerde ekonomik çöküntüye girersiniz yoksa. Bu da size 2 sene, 4 sene bazen de 10 seneye mal oluyor. Sportif ve idari mücadele artık şampiyonu belirleyecek. Maç kazanırsınız, kaybedersiniz. Sıkıntılı anlar da olabilir. Bu bir maraton. Bizim en büyük dezavantajımız taraftarımızdan uzak kalmamızdı. Trabzonspor taraftarı, her takımın taraftarından daha fazla kulüp için değerli ve etkili. Son maç son düdüğe kadar onların takım üzerindeki desteklerini devam ettirmeleri en büyük beklentim ve sonrasında forma satışlarına ilgi göstermeleri.

Kaynak: Safacan Konuksever

Editör: TE Bilisim